Germania vrea să cumpere sistemul de apărare israelian Arrow 3. Acesta poate distruge în siguranță rachete nucleare

Luni, 12 Septembrie 2022, ora 18:48
4603 citiri
Germania vrea să cumpere sistemul de apărare israelian Arrow 3. Acesta poate distruge în siguranță rachete nucleare
FOTO defensenews.com

Germania a iniţiat convorbiri pentru a achiziţiona sistemul de apărare antirachetă Arrov 3 de la Israel în cadrul eforturilor Berlinului de a-şi consolida forţele armate după invazia Rusiei în Ucraina, a declarat luni premierul israelian Yair Lapid în cursul unei vizite în capitala germană, transmite Reuters.

Germania şi-a majorat cheltuielile militare după ce Moscova şi-a trimis trupele în Ucraina în februarie, expediind totodată ajutoare şi arme grele Kievului în cadrul eforturilor internaţionale de susţinere a armatei ucrainene.

Israelul va juca un rol în construirea noii forţe de apărare germane, în principal în domeniul apărării antiaeriene”, a declarat Lapid jurnaliştilor, exprimându-se alături de cancelarul german Olaf Scholz.

”Aceasta are legătură cu angajamentul nostru total faţă de securitatea Germaniei, securitatea Europei, capacitatea democraţiilor liberale de a se apăra”, a adăugat el.

Lapid a descris convorbirile lor ca ducând spre un ”posibil viitor acord”, dar a refuzat să-i precizeze costul. Scholz a declarat că Germania îşi va întări apărarea, cumpărând mai multe sisteme de apărare antiaeriană în viitor şi a calificat sistemul Arrow 3 drept "ofertă de înaltă performanţă", dar a refuzat şi el să intre în detalii.

Interceptoarele Arrow 3 sunt concepute pentru a zbura deasupra atmosferei terestre, unde ogivele lor se detaşează pentru a deveni sateliţi 'kamikaze' sau 'vehicule ucigaşe' care urmăresc şi lovesc ţintele. Aceste atacuri la altitudine mare sunt destinate să distrugă în deplină siguranţă rachete nucleare, biologice sau chimice care se apropie.

O sursă guvernamanetală germană a confirmat pentru Reuters că ”există un proiect de achiziţionare a sistemului Arrow 3, dar nimic nu este încă semnat”.

Cei doi lideri au discutat de asemenea despre eforturile, încă anemice, pentru relansarea acordului nuclear din 2015 cu Iranul, Scholz cerând Teheranului să nu respingă propunerile făcute de Europa.

Lapid urma de asemenea să viziteze luni locul conferinţei de la Wannsee din 1942, care a definit "soluţia finală" - planul naziştilor de exterminare a evreilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
#Germania, #sistem antiracheta, #Israel, #arrow 3 , #Germania