Povestea lui Heinz B, milionarul cu zece case care preferă să caute mâncare la gunoi și să combată cultura deșeurilor

Luni, 26 Februarie 2024, ora 23:33
5528 citiri
Povestea lui Heinz B, milionarul cu zece case care preferă să caute mâncare la gunoi și să combată cultura deșeurilor
Milionarul german care trăiește ca un sărac/ FOTO: La Vanguardia

Heinz B., un pensionar de 80 de ani din Darmstadt, Germania, este dovada de necontestat că aparențele pot fi înșelătoare: la prima vedere, cu hainele sale uzate, ar putea fi confundat cu o persoană fără adăpost, dar în realitate este milionar, scrie The Sun.

În urmă cu doi ani, când a fost întâlnit prima dată, Heinz deținea deja șapte case și două apartamente, în plus 500.000 de euro economisiți. Totuși, astăzi, averea lui s-a mărit: include zece case, la care a adăugat recent încă una, achiziționată cu 700.000 de euro.

Povestea acestui Hagi Tudose neamț a fost povestită de ziarul Bild, care îl cunoaște bine: „Când l-am cunoscut pentru prima oară acum doi ani, deținea șapte case, două apartamente și ne-a arătat contul de economii. Pe el: incredibila sumă de 500.000 de euro. Acum mai are doar 15 euro economii pentru că tocmai a retras 700.000 de euro pentru a-și plăti a zecea casă în numerar”. Dar nu doar atât, milionarul, care și-a acumulat avere printr-o viață de economii extreme și de investiții imobiliare, și-a diversificat investițiile investind 100.000 de euro într-un depozit limitat în timp pentru a-și proteja bunurile în lipsa dobânzilor bancare.

Heinz B. trăiește după principiile economisirii extreme: „Trăiesc modest, așa am crescut”. În ciuda unei pensii lunare de 3.600 de euro din munca sa de inginer electrician, singurul lux pe care și-l permite este o conexiune la internet și un laptop; evită cheltuieli inutile precum un abonament de telefonie, care „m-ar costa cu 10 euro mai mult pe lună”. Zgârcenia lui lui este deosebit de evidentă când te uiți la obiceiurile lui alimentare: Cheltuiește mai puțin de cinci euro pe lună pe mâncare: „Cel mult îmi cumpăr niște ulei de prăjit sau ceva de genul ăsta când se epuizează. Dar majoritatea alimentelor o găsesc la gunoi, „, dezvăluie Heinz și critică cultura deșeurilor care este larg răspândită în societate.

Alegerea vieții

"Oamenii sunt risipitori și aruncă multă mâncare. De exemplu, cumpără un pachet de cârnați, mănâncă unul și restul aruncă la gunoi", spune Heinz B. În ciuda modestiei sale, milionarul este generos față de vecini și oferă articole pe care le-a găsit în schimbul alimentelor aruncate sau expirate. Acest sistem de troc nu numai că întărește comunitatea, dar demonstrează și capacitatea sa de a găsi valoare acolo unde ceilalți văd doar gunoi.

Preferința lui Heinz B. pentru investițiile imobiliare provine din convingerea că acestea oferă cea mai bună protecție împotriva inflației. „Au cea mai mică pierdere de valoare din cauza inflației. Alternativ, ați putea cumpăra o pepită de aur”. Această alegere reflectă, de asemenea, o abordare practică a managementului activelor, deoarece Heinz efectuează singur reparațiile necesare pentru chiriașii săi, economisind astfel costuri semnificative. Heinz B. este nesigur cu privire la viitorul imensei sale averi și ia în considerare posibilitatea de a-și lăsa proprietățile chiriașilor merituoși sau rudelor îndepărtate care nu ar putea plăti impozitele de moștenire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
Umbrărescu a scos „monștrii" la înaintare. Ce se întâmplă pe șantierele afaceristului român FOTO
Umbrărescu a scos „monștrii" la înaintare. Ce se întâmplă pe șantierele afaceristului român FOTO
Dorinel Umbrărescu, antreprenorul cunoscut drept cel mai serios constructor de drumuri din România, a scos „monștrii" la înaintare. Practic, este vorba despre primele utilaje care vor săpa...
#Germania, #pensionar, #milionar, #viata frugala, #economii, #investitii , #germania