Germania se leapădă de Merkel: Schimbare radicală față de o superputere mondială, după ce a scăpat de Rusia

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 03:42
30215 citiri
Germania se leapădă de Merkel: Schimbare radicală față de o superputere mondială, după ce a scăpat de Rusia
Germania vrea să reducă dependența de China FOTO: News in Cyprus

După ce Germania a scăpat aproape total de dependența față de petrolul și gazele naturale ale Rusiei lui Vladimir Putin, fapt petrecut în mandatele Angelei Merkel, iată că acum Berlinul mai face o altă mutare. Berlinul intenționează să mai arunce din moștenirile trecutului lăsat de fostul cancelar și să reducă afacerile cu China, o superputere mondială.

Ministerul economiei din Germania ia în considerare o serie de măsuri pentru a face afacerile cu China mai puțin atractive, deoarece noul guvern de la Berlin vrea să-și reducă dependența de Beijing, potrivit Reuters.

Măsurile ar putea include reducerea sau chiar anularea garanțiilor de investiții și export pentru China. De asemenea, împrumuturile de la stat ar putea fi redirecționate către proiecte din alte țări din Asia, precum Indonezia, în conformitate cu încercările de diversificare a comerțului german.

Ministerul economiei din Germania are în vedere să analizeze nu doar investițiile Chinei de la Berlin, ci și investițiile proprii la Beijing.

Petrolul din Rusia curge încă în Europa: Moscova demascată, totul în secret pe coasta unei țări NATO VIDEO

În plus, guvernul ia în calcul să depună o plângere la Organizația Mondială a comerțului (WTO) cu privire la practicile neloiale chineze. ”Ar trebuie să arătăm Beijingului că suntem dispuși să luptăm pentru principiile echității”, a spus o sursă din ministerul economiei.

Ministerul a decis deja să nu mai acorde garanții guvernamentale de investiții germane în regiunea Xinjiang din China sau companiilor care au afaceri acolo, având în vedere îngrijorările cu privire la abuzurile drepturilor omului din regiune.

Putin a băgat Rusia într-o fundătură: Bumerangul gazelor se întoarce împotriva Moscovei

Planurile guvernului de la Berlin marchează o abatere de la politicile fostului cancelar Angela Merkel, care a luat în vizitele sale din China, delegații mari de oameni de afaceri. Ea a supravegheat îndeaproape boom-ul relațiilor economice dintre Germania și Beijing.

Astfel, China a devenit principalul partener comercial al Germaniei în 2016, cu un volum al comerțului de 245,3 de miliarde de euro în 2021, contribuind la creșterea economică a celui mai puternic stat al Europei.

Dar, Germania a înregistrat un deficit de 38,1 miliarde de euro în schimburile cu China (exporturi Germania în China – 103,6 miliarde de euro, exporturi China în Germania – 141, 7 miliarde de euro), conform Trade Financial Global.

Să menționăm faptul că producătorii germani de automobile sunt foarte expuși pe piața din China, spre exemplu, Volkswagen realizând aproximativ jumătate din profitul său acolo.

Acum, noul guvern de la Berlin vrea să se debaraseze de vechile politici ale lui Merkel, reușind în mare măsură să scape de dependența de gazele naturale și de petrolul din Rusia, iar următorul pas este de a reduce dependența față de China.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Germania, #china germania, #China, #exporturi Germania, #afaceri germania, #Angela Merkel, #Guvern Germania , #stiri economice