Germania vrea să știe pe cine se poate baza în caz de război. Sute de mii de tineri vor fi întrebați anual dacă vor la armată. Răspunsul este obligatoriu.

Miercuri, 06 Noiembrie 2024, ora 16:41
1398 citiri
Germania vrea să știe pe cine se poate baza în caz de război. Sute de mii de tineri vor fi întrebați anual dacă vor la armată. Răspunsul este obligatoriu.
Soldați germani FOTO Bundeswehr

Guvernul german a aprobat, miercuri, un proiect de lege care ar permite armatei să evalueze gradul de disponibilitate a tinerilor de 18 ani de a servi în rândurile sale, în contextul în care Berlinul încearcă să majoreze efectivele militare pentru a răspunde obligaţiilor NATO, fără a recurge la recrutare, informează dpa şi Reuters.

Armata germană dispune în prezent de efective de 180.000 de militari, pe care vrea să le majoreze la 203.000 până în 2031, şi de 60.000 de rezervişti. Totuși, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a zis că numărul exact nu este cunoscut și că guvernul nu știe pe cine să cheme în caz de război, deoarece listele nu au mai fost actualizate serios după 2011, când s-a renunțat la armata obligatorie.

Ţinta este să se ajungă în final la încă 200.000 de rezervişti, ceea ce ar permite Germaniei să îşi crească rapid trupele la circa 460.000 în eventualitatea unui război.

GERMANIA CAUTĂ 10.000 DE RECRUȚI NOI ÎN FIECARE AN

'Legea privind noul serviciu militar ne permite să restabilim registrul militar care nu mai exista de când a fost desfiinţat serviciul militar obligatoriu în 2011. Dacă mâine ar apărea o stare de apărare, nu am şti pe cine am putea mobiliza pentru că nu există o bază de date completă', a declarat ministrul apărării, Boris Pistorius, cel care a iniţiat proiectul.

Scopul noii legi este de a avea o actualizare a acestor cifre, propunându-se ca toţi bărbaţi care împlinesc 18 ani - aproximativ 300.000 anul viitor - să fie obligaţi să răspundă unui chestionar digital cu privire la interesul lor de a se alătura armatei. Pot spune și nu, dacă asta doresc.

Dintre tinerii chestionați, guvernul estimează că 40.000 vor fi aleși pentru vizita medicală, ca apoi 10.000 să fie validați pentru începerea instrucției de bază. Guvernul de la Berlin ar vrea 5.000 de recruți în 2025, cu o țintă de 10.000 pentru anii următori.

Femeile care împlinesc 18 ani vor primi şi ele chestionarul, dar nu vor fi obligate să răspundă, deoarece Constituția Germaniei nu prevede serviciu militar obligatoriu și pentru femei.

Pregătirea UE pentru un atac rusesc. Noul comisar european cere 100 de miliarde de euro pentru apărare
Pregătirea UE pentru un atac rusesc. Noul comisar european cere 100 de miliarde de euro pentru apărare
Andrius Kubilius, primul comisar european pentru apărare și spațiu, propune o schimbare majoră în strategia de apărare a Uniunii Europene. Într-un interviu recent, acesta a declarat că...
Drama unui român din Germania afectat de criza locuințelor: ”Vor să mă dea afară după 18 ani” VIDEO
Drama unui român din Germania afectat de criza locuințelor: ”Vor să mă dea afară după 18 ani” VIDEO
Un român stabilit în Germania de peste 20 de ani a povestit într-un vlog pe Youtube despre provocările cu care se confruntă pentru a-și păstra chiria. Până acum, acesta a fost implicat în...
#Germania, #armata, #aparare, #recrutare armata, #rezervisti, #Pistorius , #Germania
  1. Un rus a fost condamnat la închisoare după ce a rupt afișe de recrutare. Autoritățile i-au confiscat și „instrumentul folosit pentru comiterea unei infracțiuni” VIDEO
  2. Președintele brazilian Lula da Silva a fost operat pe creier după ce a căzut la duș. Ce spun medicii
  3. România riscă pene de curent din cauza dependenței importurilor de energie. Care ar fi soluția: "Am putea în mod teoretic acum să nu importăm nimic"
  4. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu din nou în faţa judecătorilor în trei procese de corupţie, fraudă şi abuz de încredere: ”Nu fug”
  5. Ce au descoperit polițiștii de frontieră în bagajul unui bărbat din Timișoara. Acesta călătorea în Indonezia
  6. Cât costă un porc înainte de Crăciun. Producătorii consideră că prețul e mic: „Oamenii sunt de bună credință, dar n-au bani”
  7. Soția lui Bashar al-Assad este respinsă de țara unde s-a născut. „Este o persoană sancționată și nu este binevenită aici”
  8. Uniunea Europeană se gândește să ia în calcul măsuri împotriva Georgiei după manifestațiile proeuropene
  9. "Armata Ucrainei este în pragul colapsului". Șeful serviciului de informații externe al Rusiei, anunț despre reușitele Moscovei
  10. Cât costă o porție de sarmale și un vin fiert la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. Intrarea este gratuită