Fost trezorier PDL din campania prezidentiala din 2004: Au facut denunturi la DNA ca sa scape

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 15:51
7294 citiri
Fost trezorier PDL din campania prezidentiala din 2004: Au facut denunturi la DNA ca sa scape

Fostul trezorier al PDL din perioada campaniei prezidentiale din anul 2004, Gheorghe Albu, pune denunturile facute la DNA privind modul de finantare a partidului prin faptul ca respectivele persoane vor "sa scape" pentru ca "au familie, copii".

"Toata lumea a facut caz ca Albu stie de banii aia, de banii ceilalti. Nu s-a dovedit nimic! M-au asimilat cu trezorierul, dar eu am fost trezorier doar in 2004, la campania lui Traian Basescu.

(...) La PDL exista o regula: cine vrea sa dea bani se duce la casierie, asta este regula generala. Nu se pune mana pe bani, nici nu se pune problema de asa ceva", a declarat Gheorghe Albu, intr-un interviu acordat Stiripesurse.ro.

Boc ne spune cum aflam daca Dorin Cocos a finantat sau nu campaniile PDL

Intrebat de ce anumite persoane fac denunturi la DNA privind banii dati partidului pentru finantarea campaniei prezidentiale, fostul deputat PD si PDL a raspuns: "Ca sa scape".

"Fiecare dintre ei are familie, are copii, nu stiu ce e in mintea fiecaruia. E posibil sa fi dat bani, e posibil sa fi facut ceva, dar eu raspund strict de ce sunt acuzat si va spun ca eu n-am luat bani. Eu nici nu stiam ce bani intra la casierie, ce intra, era bun intrat. Sa vina sa demonstreze cu acte - fapte, nu vorbe.

Multi spun acum ca au furat pentru ca asa le-a zis partidul. Declaratia asta este halucinanta. Pai cine este, domnule, partidul asta? Care partid? L-a pus partidul sa fure. Are cineva vreo dovada pe acte, demonstrabila ca a furat la ordinul partidului?", a mai spus Gheorghe Albu.

"Orice om care este acolo poate sa spuna orice ca sa scape. Mai e o problema, asa cum spunea si Blaga: ce legatura are orice fel de finantare posibila, probabila, ce legatura are cu Microsoft? De unde pana unde partidul sa stie de Microsoft? De unde sa stim noi de Microsoft? Poate au ajuns banii aia in alte afaceri, dar la partid n-au ajuns, nu avea cum", a continuat fostul trezorier din perioada campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu.

Fostul deputat a mentionat ca nu va da pe cineva in judecata, insa daca va fi chemat pentru explicatii va raspunde acuzatiilor care i se aduc.

DNA dezvaluie la cine au ajuns banii din dosarul Microsoft: PDL si-ar fi facut campanie din mita

"Va spun cum era pe vremea mea. Mai veneau oameni de afaceri si voiau sa contribuie la campanie. Ii trimiteam sa duca banii la casierie, dar nu voiau. Ziceau ca dau bani la noi si apar in Monitorul Oficial si daca noi nu castigam ii vad ceilalti. In momentul ala ne strangeam mainile si le spuneam la revedere. Mai existau oameni care iti mai puneau la dizpozitie o sala, un loc, dar pe bani nu se punea mana, era regula de aur", a mai spus Gheorghe Albu.

Gabriel Sandu a sustinut ca mita din dosarul Microsoft mergea la PDL - Boc neaga (Video)

Pe 22 ianuarie, Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor arestat preventiv in dosarul Microsoft, a declarat la DNA ca s-a angajat sa finanteze PDL cu 5 milioane de euro, iar pentru a face rost de bani ar fi apelat la Dorin Cocos si Gheorghe Stefan.

"Recunosc si admit, de asemenea ca am acceptat sa finantez partidul si actiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic si a-mi mentine functia de ministru, dar si pozitia in conducerea centrala PDL. Nu cunosc daca acest fapt reprezinta o infractiune, dar pot confirma adevarul ca toti politicienii care au acces la functii publice au platit sume importante de bani pentru acest deziderat", a declarat atunci Gabriel Sandu.

"Practic, eu trebuia sa particip la campania prezidentiala din 2009, cu suma de patru milioane de euro. Stiind ca nu dispun aceasta suma, Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, persoane interesate in derularea in continuare a contractului de licentiere Microsoft mi-au propus sa inchei contractul in conditiile impuse de ei cu firma sustinuta de Gheorghe Florica si in contrapartida ei sa plateasca la partid doua milioane de euro si sa contribuie la campania prezidentiala cu alte doua milioane de euro", a mai explicat fostul ministru al Comunicatiilor.

DNA dezvaluie ca PDL si-ar fi facut campanie din mita: Ce spune Emil Boc

Pe 11 februarie, procurorii DNA au aratat ca o parte din mita din dosarul Microsoft a ajuns inclusiv la PDL, care a beneficiat de plata unor materiale electorale din acesti bani.

Elena Udrea stia de banii dati de Cocos in campaniile PDL: Asa se finanteaza, de ce va prefaceti ca nu stiti?

Marti seara, fostul presedinte Traian Basescu a spus ca stie cu certitudine ca "la PDL nu se punea mana pe bani, daca venea cineva sa sponsorizeze, fugi la casierie".

"Mi-ar parea rau ca in campania mea sa se fi utilizat bani dubiosi ca provenienta, dar nu exclud, eu spun de mult ca trebuie schimbata legea de finantare a partidelor", a afirmat fostul sef al statului, intr-o emisiune la B1 Tv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Gheorghe Albu campanie PDL, #bani dati PDL, #bani campanie prezidentiala PDL, #Cocos bani PDL, #bani finantare PDL , #stiri Gheorghe Albu