Sportul din România a pierdut un campion olimpic. ”Hercule de buzunar” a murit la 72 de ani

Marti, 30 August 2022, ora 14:51
4328 citiri
Sportul din România a pierdut un campion olimpic. ”Hercule de buzunar” a murit la 72 de ani
Gheorghe Berceanu

Fost campion olimpic la lupte greco-romane, Gheorghe Berceanu, supranumit ”Hercule de buzunar”, a decedat la 72 de ani, conform unui anunț făcut marţi, de CSA Steaua. pe pagina de Facebook.

”A murit Gheorghe Berceanu, ”Hercule de buzunar”

La Olimpiada de la Munchen '72, Gheorghe Berceanu cucerea titlul la greco-romane, 48 de kg, spulberându-şi toţi adversarii. Inima ”uriașului” luptător a încetat să mai bată la doar 72 de ani.

Gheorghe Berceanu a fost și va fi un erou al luptelor românești. Supranumit ”Hercule de buzunar”, pentru statura sa (avea doar 1.50 metri), sportivul legitimat la Steaua a avut rezultate uriașe pe saltea.

Campion olimpic la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972, micul ”uriaș” a fost neînvins mai bine de trei ani la categoria 48 kg! A fost dublu campion mondial în 1969 și 1970 și triplu campion european (1970, 1972, 1973).

După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la secția de lupte greco-romane a clubului Steaua București.

A primit titlul de Sportiv Emerit, iar în 2000 i-a fost conferit Ordinul național „Pentru Merit” în grad de cavaler. În 2020, a fost inclus în Hall of Fame - ul Federației Internaționale de Lupte.

Un om plin de viață, un caracter puternic, inima uriașului Gheorghe Berceanu a încetat să mai bată azi, 30 august.

Condoleanțe familiei îndoliate! Pentru Steaua, Gheorghe Berceanu va rămâne un erou, un model al sportului românesc. Rezultatele sale vor păstra vie pentru totdeauna imaginea unuia dintre cei mai valoroși luptători ai României”, se arată în comunicatul celor de la CSA Steaua.

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
O veste tristă a lovit presa sportivă din România, fostul fotograf Alexandru Hojda decedând la vârsta de 45 de ani. Alex Hojda a fost considerat unul dintre cei mai talentați fotoreporteri...
#Gheorghe Berceanu, #lupte, #doliu, #campion olimpic , #stiri din sport
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
137 citiri.condoleante