Ziare.com

Presedintele suspendat al CJ Braila ramane in arest la domiciliu

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 17:02

   

Presedintele suspendat al CJ Braila ramane in arest la domiciliu
Magistratii Curtii de Apel Galati au respins, marti, ca nefondata, cererea procurilor DNA Galati care au solicitat inlocuirea masurii arestarii la domiciliu, aplicata presedintelui suspendat al Consiliului Judetului (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cu masura arestarii preventive.

Decizia Curtii de Apel Galati este definitiva.

Procurorii DNA Galati au cerut arestarea preventiva a lui Bunea Stancu ca urmare a faptului ca inculpatul ar fi luat legatura, in mod indirect, cu suspectul Soare Vasile, directorul firmei Concivia, la care presedintele CJ este actionar. Astfel, inculpatul a incalcat una dintre masurile dispuse prin incheierea din data de 8 august 2014 a Tribunalului Galati, respectiv interdictia sa comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori.

Presedintele suspendat al CJ Braila, Bunea Stancu, ramane in arest la domiciliu

Miercuri, Bunea Stancu va fi prezent la Tribunalul Galati, unde se va discuta situatia lui juridica in conditiile in care pe 6 septembrie expira cele 30 de zile de arest la domiciliu, moment in care procurorii DNA ar putea cere din nou arestarea preventiva, iar avocatii inlocuirea arestului la domiciliu cu punerea sub control judiciar.

Tribunalul Galati a decis vineri, 8 august, ca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si vicepresedintelele CJ, Florin Mija, sa fie arestati la domiciliu, dupa ce fusesera retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de abuz in serviciu in forma continuata si de conflict de interese. Alaturi de cei doi a fost retinut si seful biroului Achizitii publice din aceeasi institutie, Nicolae Moisiu. Vicepresedintele CJ Florin Mija si seful de la Achizitii, Nicolae Moisiu, au fost membri in comisiile de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice la data faptelor si sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata.

DNA sustine ca, in perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu, ordonator principal de credite, si ceilalti doi inculpati si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ Braila.

Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija au fost suspendati din functie prin ordine semnate de prefectul de Braila, Vasilica Vilcu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 382 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

hotii

asta e democratia in rromanika? cand hotii stau afara in loc sa putrezeasca in puscarii? asa vreti voi sa mai vina romanii acasa? asta este educatia data romanilor?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor