Presedintele suspendat al CJ Braila ramane in arest la domiciliu

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 17:02
1472 citiri
Presedintele suspendat al CJ Braila ramane in arest la domiciliu

Magistratii Curtii de Apel Galati au respins, marti, ca nefondata, cererea procurilor DNA Galati care au solicitat inlocuirea masurii arestarii la domiciliu, aplicata presedintelui suspendat al Consiliului Judetului (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cu masura arestarii preventive.

Decizia Curtii de Apel Galati este definitiva.

Procurorii DNA Galati au cerut arestarea preventiva a lui Bunea Stancu ca urmare a faptului ca inculpatul ar fi luat legatura, in mod indirect, cu suspectul Soare Vasile, directorul firmei Concivia, la care presedintele CJ este actionar. Astfel, inculpatul a incalcat una dintre masurile dispuse prin incheierea din data de 8 august 2014 a Tribunalului Galati, respectiv interdictia sa comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori.

Presedintele suspendat al CJ Braila, Bunea Stancu, ramane in arest la domiciliu

Miercuri, Bunea Stancu va fi prezent la Tribunalul Galati, unde se va discuta situatia lui juridica in conditiile in care pe 6 septembrie expira cele 30 de zile de arest la domiciliu, moment in care procurorii DNA ar putea cere din nou arestarea preventiva, iar avocatii inlocuirea arestului la domiciliu cu punerea sub control judiciar.

Tribunalul Galati a decis vineri, 8 august, ca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si vicepresedintelele CJ, Florin Mija, sa fie arestati la domiciliu, dupa ce fusesera retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de abuz in serviciu in forma continuata si de conflict de interese. Alaturi de cei doi a fost retinut si seful biroului Achizitii publice din aceeasi institutie, Nicolae Moisiu. Vicepresedintele CJ Florin Mija si seful de la Achizitii, Nicolae Moisiu, au fost membri in comisiile de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice la data faptelor si sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata.

DNA sustine ca, in perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu, ordonator principal de credite, si ceilalti doi inculpati si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ Braila.

Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija au fost suspendati din functie prin ordine semnate de prefectul de Braila, Vasilica Vilcu.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...