Averea lui Bunea Stancu, seful CJ Braila saltat de DNA pentru coruptie

Joi, 07 August 2014, ora 13:35
4687 citiri
Averea lui Bunea Stancu, seful CJ Braila saltat de DNA pentru coruptie

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de coruptie, detine sapte terenuri intravilane in municipiul Braila, un apartament, trei case de locuit, un spatiu comercial, bijuterii de 13.000 de euro si patru depozite bancare.

Potrivit declaratiei de avere din aprilie 2014, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu detine sapte terenuri intravilane in Braila, in suprafata totala de peste 11.500 de metri patrati.

De asemenea, Gheorghe Bunea are un apartament, trei case de locuit, dar si un spatiu comercial de 242 de metri patrati. Presedintele CJ Braila a declarat, totodata, bijuterii in valoare totala de 13.000 de euro, cele mai multe anchizitionate in perioada 1974 - 2005, restul fiind din perioada 2005 - 2013.

Perchezitii la CJ Braila si la locuinta lui Bunea Stancu - suspiciuni de coruptie

Conform aceleiasi declaratii de avere, Gheorghe Bunea Stancu detine patru depozite bancare, doua din anul 2009, la BCR Braila, de cate 61.705,75 lei, unul tot la BCR Braila din 2004 in valoare de 746.492,85 lei si unul la Unicredit Tiriac Bank, in valoare de 735.986, 74, din anul 2012.

Gheorghe Bunea Stancu mai are, potrivit declaratiei de avere, actiuni la o societate comerciala si la cinci SIF-uri. Astfel, social-democratul are 62,5 la suta actiuni la societatea Bursagrirom SA Braila, la SIF Banat Crisana are 2.643 de actiuni, la SIF Moldova detine 12.565 de actiuni, la SIF Transilvania 3.475 actiuni, la SIF Muntenia 16.132 actiuni si la SIF Oltenia 4.477 actiuni.

La venituri, seful CJ Braila a trecut in declaratia de avere indemnizatia de presedinte al CJ Braila in cuantum de 55.356 de lei, in timp ce sotia sa, Tanta, care este educatoare la o gradinita din Braila, are venituri de 26.044 lei.

La venituri din alte surse, Bunea Stancu are o suma de 540 de lei insemnand indemnizatie de la Comisia pentru Autorizarea Imprumuturilor.

Fara datorii si fara cadouri

Potrivit declaratiei de avere, Gheorghe Bunea Stancu nu are datorii si nici nu a primit cadouri si nu a beneficiat de servicii sau alte avantaje in mod gratuit.

In ceea ce priveste declaratia de interese, Gheorghe Bunea Stancu apare ca fiind actionar la Bursagrirom SA Braila, cu 62,5 la suta, si avand actiuni la cinci SIF-uri.

Presedintele CJ Braila, Bunea Stancu, saltat de DNA

De asemenea, este presedinte al Centrului de Informare si Documentare, presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Dunarea, presedinte al Asociatiei Eco Dunarea Braila, presedinte al Asocitiei Handbal Club Braila, presedinte al Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor, presedinte al Grup Local pentru Promovarea si Dezvoltarea Zonei Pescaresti Braila dar si membru in Consiliul de Dezvoltare Regionala regiunea sud-est, fara a fi trecute si beneficiile ce rezulta in urma acestor functii.

In declaratia de interese, Gheorghe Bunea Stancu are trecute si functiile politice. Astfel, el este presedinte al PSD Braila, este presedinte al Consiliului Judetean Braila, dar si membru al BPN al PSD si presedinte al Comitetului Financiar al PSD.

Joi, au loc perchezitii la locuinta si la biroul presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cercetat de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu si conflict de interese, ambele infractiuni in forma continuata.

Suspectat de fapte de coruptie

Potrivit unor surse judiciare, infractiunile puse in sarcina lui Bunea Stancu vizeaza atribuirea unor contracte, de catre CJ Braila, unor firme care, in prezent, ar detine monopolul lucrarilor pe bani publici din judet. Una dintre aceste firme, spun aceleasi surse, ar fi controlata chiar de catre presedintele CJ Braila.

Anchetatorii sustin, conform surselor citate, ca licitatiile s-au desfasurat astfel incat firmele respective, trei la numar, sa fie declarate castigatoare.

Prejudiciul total in acest dosar este estimat la aproape trei milioane de lei, in urma incheierii a cinci contracte, prin incalcarea atributiilor de serviciu si indeplinirea defectuoasa a acestora, de catre presedintele CJ Braila, ca ordonator principal de credite, si functionarii din subordinea sa, au mai spus sursele citate.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...