Bunea Stancu, seful CJ Braila, retinut de DNA pentru abuz in serviciu (Video)

Vineri, 08 August 2014, ora 07:25
2964 citiri
Bunea Stancu, seful CJ Braila, retinut de DNA pentru abuz in serviciu (Video)
Foto: infobraila.ro

Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost retinut, in noaptea de joi spre vineri, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul in care este acuzat de atribuirea preferentiala a unor contracte catre anumite firme.

El a fost audiat joi seara, la sediul DNA Galati, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese, ambele in forma continuata, privind atribuirea preferentiala a unor contracte catre anumite firme.

Presedintele CJ Braila a fost ridicat joi seara de procurorii DNA, in urma perchezitiilor efectuare la domiciliul sau si sediul CJ Braila.

Presedintele CJ Braila, Bunea Stancu, saltat de DNA

Si vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Florin Mija, a fost retinut, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul privind atribuirea preferentiala a unor contracte catre anumite firme.

Procurorii anticoruptie din Galati au efectuat joi patru perchezitii in orasul Braila, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2009-2010, a unor infractiuni asimilate celor de coruptie de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local, potrivit unui comunicat al DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, precizeaza DNA.

Conform unor surse judiciare, doua perchezitii au avut loc la sediul Consiliului Judetean Braila si la domiciliul presedintelui institutiei, Gheorghe Bunea Stancu. Seful CJ Braila este suspectat de abuz in serviciu, dupa ce ar fi acordat preferential si prin incalcarea atributiilor de serviciu mai multe contracte catre anumite firme. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de lei.

Averea lui Bunea Stancu, seful CJ Braila saltat de DNA pentru coruptie

Este vorba de incheierea a cinci contracte de catre presedintele CJ Braila si functionarii din subordine, care au facut parte din comisia de evaluare a ofertelor inscrise in procedurile respective, pe de o parte, si cei care au semnat contractele, pe de alta parte.

Sursele sustin ca implicarea lui Bunea Stancu in comiterea unor fapte asimilate celor de coruptie a avut concursul mai multor functionari din subordine si in egala masura al reprezentantilor legali ai unor agenti economici interesati in obtinerea unor contracte de achizitii publice.

Contractele acordate, mentioneaza sursele, au vizat lucrari de asfaltare drumuri si reamenajare/reabilitare spatii medicale la unitatile spitalicesti din subordinea CJ Braila, iar modul in care au fost organizate si derulate procedurile de achizitie publica a facut ca anumite societati sa detina monopolul lucrarilor licitate, la una dintre firme fiind chiar Bunea Stancu actionar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bunea Stancu retinut DNA, #Bunea Stancu retinut coruptie, #Bunea Stancu Braila retinut , #DNA