Gheorghe Bunea Stancu, suspendat din functia de presedinte al CJ Braila

Marti, 12 August 2014, ora 19:20
2470 citiri
Gheorghe Bunea Stancu, suspendat din functia de presedinte al CJ Braila

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese, si vicepresedintelele CJ, Florin Mija, ambii arestati la domiciliu, au fost suspendati din functie, marti, prin ordine semnate de prefectul de Braila, Vasilica Vilcu.

"Prefectul de Braila a semnat cele doua ordine de suspendare din functie pentru Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija, care au fost trimise la Inspectoratul Judetean de Politie Braila. Ei trebuie sa le comunice, pentru ca ordinele sa devina executorii. Cele doua ordine au fost semnate in baza sentintei penale trimise de Tribunalul Galati", a declarat directorul Cancelariei Prefectului, Mircea Tudosie.

Bunea Stancu, presedintele CJ Braila, arestat la domiciliu (Video)

Tribunalul Galati a decis vineri seara ca presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si vicepresedintelele CJ, Florin Mija, sa fie arestati la domiciliu, dupa ce joi cei doi au fost retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de abuz in serviciu in forma continuata si de conflict de interese.

Alaturi de cei doi a fost retinut si seful biroului Achizitii publice din aceeasi institutie, Nicolae Moisiu. Vicepresedintele CJ Florin Mija si seful de la Achizitii, Nicolae Moisiu, au fost membri in comisiile de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice la data faptelor si sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata.

Presedintele CJ Braila, Bunea Stancu, saltat de DNA

DNA sustine ca, in perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu, ordonator principal de credite, si ceilalti doi inculpati si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ Braila.

Potrivit procurorilor, modul in care au fost organizate si derulate procedurile de achizitie publica in perioada de referinta a condus la situatia ca trei societati comerciale sa detina monopolul lucrarilor licitate de CJ Braila, fiind practic singurele firme care participa si castiga contracte pe plan local si judetean.

Nicusor Constantinescu, suspendat din functia de presedinte al CJ Constanta

DNA mentioneaza ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza exercitarii defectuoase a atributiilor de serviciu de catre membrii comisiei de evaluare a ofertelor, prin alegerea unor oferte financiare neprofitabile, dar si a gestionarii ineficiente a bugetului local de catre seful CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cauzandu-se un prejudiciu de aproximativ 3 milioane lei.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Bunea Stancu suspendat functie, #Bunea Stancu suspendat CJ Braila, #Bunea Stancu arest domiciliu , #DNA