Un deputat PD-L propune impozitul pe nunti, botezuri si banchete (Video)

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 19:20
2952 citiri
Un deputat PD-L propune impozitul pe nunti, botezuri si banchete (Video)

Deputatul PD-L de Timis Gheorghe Ciobanu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca a propus presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, impozitarea nuntilor, botezurilor si a banchetelor.

El nu a putut sa precizeze cu exactitate ce anume se va impozita in cadrul acestor evenimente, insa a afirmat ca evaziunea fiscala in acest domeniu este "fantastica", doar in Timisoara avand loc, in fiecare saptamana, circa o suta de nunti, relateaza Mediafax.

Ciobanu, care este membru al Comisiei pentru buget, finante si banci din cadrul Camerei Deputatilor, a afirmat ca Ministerul de Finante are termen o luna pentru introducerea unui impozit forfetar care sa vizeze "zonele de evaziune fiscala" si, in acest context, a avut discutii cu presedintele ANAF, Sorin Blejnar, caruia i-a "sugerat" impozitarea nuntilor, botezurilor si banchetelor.

Deputatul PD-L de Timis a precizat ca Ministerul Finantelor lucreaza la o metoda de "control indirect" al acestor activitati.

"Sunt multe firme care lucreaza in acest domeniu, sunt multe evenimente, nu am habar cat inseamna la nivelul judetului Timis sau la nivel national cuantificarea si impozitarea acestor activitati, a acestor venituri la cei care le creeaza. Am inteles ca se lucreaza la o metoda de control indirect in asa fel incat sa descurajam nefiscalizarea acestor evenimente si cred ca se va reusi acest lucru si va insemna foarte multi bani la bugetul de stat", a afirmat Ciobanu.

Ciobanu vorbeste si despre o viitoare relansare economica, din anul 2011, preconizeaza el. Totodata, deputatul s-a declarat adeptul unui nou acord cu Fondul Monetar International.

"Acordul cu Fondul Monetar International s-a dovedit ca a fost principala masura anti-criza, a acoperit deficitul bugetar, am reusit sa acordam salariile, pensiile, si parte a mers pe investitii (...)

Sunt adeptul incheierii unui nou acord cu Fondul Monetar International, dar sumele care sa vina sa nu mearga in zona consumului, ci in totalitate catre investitii. In acest sens am sa propun infiintarea unui cont de cofinantare a proiectelor pe fonduri europene", a mai afirmat parlamentarul PD-L.

Citeste si:
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este...
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 19 august, că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul României....