Ciuhandu se retrage din CL Timisoara: De abia astept sa parasesc cloaca politica

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 20:38
3257 citiri
Ciuhandu se retrage din CL Timisoara: De abia astept sa parasesc cloaca politica
Foto: Arhiva

Presedintele PNTCD Timis, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, miercuri, in conferinta de presa, ca isi asuma esecul partidului la alegerile locale si a anuntat ca se va retrage de pe lista pentru Consiliul Local Timisoara si ca nu doreste sa-si pastreze nici functia de presedinte al filialei PNTCD.

La alegerile din 10 iunie, PNTCD a pierdut atat conducerea Primariei Timisoara, cat si prezenta in Consiliul Judetean, iar in Consiliul Local a obtinut doar patru mandate.

Ciuhandu a anuntat ca se va retrage de pe lista Uniunii pentru Timis (FDGR si PNTCD) pentru CL Timisoara, lasandu-i astfel loc urmatorului pe lista, Flavius Boncea, relateaza tion.ro.

"Plec cu inima impacata si de-abia astept sa parasesc aceasta cloaca politica si sa ii las pe cei care au stomac", a afirmat Ciuhandu.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Rezultate alegeri Timisoara 2012

Taranistul a precizat ca isi asuma integral esecul de la alegerile locale.

"Este clar ca a fost un vot politic, si la nivel de tara, si la nivel de judet. (...) Eu nu voi depune juramantul pentru consiliul local, voi transfera mandatul urmatorului de pe lista. Imi insusesc in totalitate acest esec. Atat am putut si atat am facut. Am sustinut si sustin in continuare acest partid, cred ca putem avea un viitor.

Am trecut prin perioade mai grele, in care am fost interzisi zeci de ani. (...) Plec cu inima impacata si de-abia astept sa parasesc aceasta cloaca politica si sa ii las pe cei care au stomac si putere sa continue. Sper sa continue in folosul acestui oras", a declarat, miercuri, Ciuhandu.

El a precizat ca nu doreste sa isi pastreze nici functia politica, de presedinte al PNTCD Timis, si ca vrea sa lase locul tinerilor, urmand ca in perioada urmatoare sa fie organizata o conferinta judeteana la nivelul filialei. Ciuhandu intentioneaza sa ramana simplu membru de partid.

Taranistul a mai afirmat ca joi isi va lua ramas bun de la angajatii primariei, dar si ca ii va cere prefectului sa ordone o ancheta la Primaria Timisoara pentru a dovedi daca acuzele care i s-au adus au sau nu o baza reala.

"Am sa cer chiar prefectului, in discursul sau cuvantul de bun ramas, sa ordone o ancheta la Primaria Timisoara, sa vada 'mafiile si dictatura si gasca taranista' ce au facut si cum au facut, chit ca am fost anchetat aproape an de an de diverse institutii ale statului... As dori sa faca domnul prefect acum, pe vremea USL, o verificare, si sunt dispus sa raspund daca am facut vreo smecherie sau vreo porcarie, dar sa fie o verificare cinstita si obiectiva, nu asa cum au fost diverse controale care veneau chitite sa gaseasca anumite chestiuni", a adaugat Ciuhandu, potrivit sursei citate.

Primarul inca in functie le-a multumit tuturor celor care l-au votat de-a lungul anilor si le-a cerut sa fie la fel de exigenti pe viitor.

"Eu vreau sa le multumesc cetatenilor Timisoarei ca m-au votat de patru ori. Le-as cere timisorenilor sa fie la fel de exigenti cum au fost si pana acum, sa urmareasca ce se intampla, sa vada, sa intervina, pentru ca exista aceste consilii de cartier, si in functie de ce se intampla in viitor sa actioneze, sa nu se lase manipulati", a afirmat Ciuhandu.

Gheorghe Ciuhandu a condus Primaria Timisoara din 1996. La sfarsitul lunii aprilie, el a anuntat ca nu va mai candida pentru un nou mandat, urmand ca Adrian Orza sa fie candidatul Uniunii pentru Timis la Primaria Timisoara. Alegerile au fost castigate de candidatul USL, Nicolae Robu, cu 49,76%, in timp ce Adrian Orza a obtinut 23,39%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ciuhandu Consiliu Local Timisoara, #Ciuhandu PNTCD Timisoara , #primar Timisoara
Comentarii