Ziare.com

Primaria Timisoara doreste o descentralizare reala, nu una de fatada

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 22:40

   

Primaria Timisoara doreste o descentralizare reala, nu una de fatada
Conform unei ordonante de urgenta a guvernului, Primaria Timisoara trebuia sa preia, ca urmare a procesului de descentralizare, managementul a patru unitati sanitare din oras.

Este vorba de Spitalul Municipal, de Spitalul de Copii "Louis Turcanu, de Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" si de Spitalul Clinic "Dumitru Popescu". In acest sens, Consiliul Local Timisoara a aprobat componenta consiliilor de administratie pentru cele patru spitale si l-a imputernicit pe primarul Gheorghe Ciuhandu sa semneze protocolale de predare-primire a acestora.

Pana in ziua de astazi protocoalele nu au fost semnate. Exista un motiv extrem de obiectiv. Primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat ca nu va prelua spitalele cu datoriile acumulate si ca Primaria Timisoara nu doreste sa fie inca o data victima unui proces de descentralizare prin care se dau sarcini fara a fi alocate si resursele necesare indeplinirii acestor sacini.

De altfel, primarul Gheorghe Ciuhandu a avut, pe aceasta tema, o serie de discutii cu ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, pentru clarificari vizavi de modul in care ar putea fi preluat managementul acestor unitati medicale. Datoriile celor patru unitati spitalicesti se ridica la peste 21 de milioane de lei, bani pe care bugetul local nu poate sa-i suporte.

Gheorghe Ciuhandu mai sustine ca Primaria Timisoara isi va asuma raspundere si va semna protocolul atunci cand toate cheltuielile medicale vor ramane in sarcina exclusiva a Guvernului Romaniei.

Viceprimarul Primariei Timisoara, Adrian Orza, a propus Consiliului Local Timisoara sa solicite guvernului ca toti banii colectati prin asigurarile de sanatate de pe raza judetului Timis sa ramana la dispozitia CJAS Timis, pentru a se dovedi astfel ca se doreste o descentralizare reala si nu una de fatada.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1530 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ma intreb !

Ce rost are predarea spitalelor la primarii daca primaria pretinde si CAS-ul din tot judetul pentru 4 spitale cand de fapt in judet sunt mai multe spitale. Jurisdictia permite folosirea resurselor locale ca venituri la primarii, din care sa se gospodareasca si cu spitalele LOCALE.
Orza este ireal in solicitari.Nu poate municipiul Timisoara sa folosesca contributiile CAS al platitorilor ce nu locuiesc in municipiu si nu primesc salariu de la stat sau firme din Timisoara.

 

Ar fi corect daca....

... d.l Orza solicita doar CASS(sanatate) pentru locuitorii Timisoarei si nu pentru cei cu domiciliul in alta localitate.
De ce nu ne spune Orza de ce persoanele fara asigurare (CASS) sunt primiti in spitale si tratati . Cine plateste si a platit pana acum cheltuielile de sanatate si costurile programelor de sanatate nationale ?.Vedeti tiganii din Fratelia si Mehala. Ei uite in ce se regaseste datoriile spitalelor.
Primaria Timisoara vrea ,,spectacol,,. Este deja spectacol;grotesc !.

ORD...

Tigani sunt nu numai in fratelia si mehala , in kunst si ronat sunt mai multi , de fapt sunt peste tot si majoritatea nu au asigurare dar, se descurca facand scandal iar medicii ca sa scape de ei ii trateaza , asta numai in romania se poate intampla . Urez Cimisorenilor mei distractie placuta la ziua Cimisorii , desi daca ma gandesc bine poate era super acum daca nu ne alipeam in 1919 .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor