Ziare.com

Ciuhandu, decorat de Regele Mihai

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 09:26

   

Ciuhandu, decorat de Regele Mihai
Regele Mihai I al Romaniei i-a conferit, marti, primarului Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, Crucea Casei Regale a Romaniei, iar unui fost primar al comunei aradene Savarsin o medalie pentru loialitate.

Ceremonia decernarii distinctiei s-a desfasurat la castelul familie regale de la Savarsin, judetul Arad, in prezenta principesei Margareta.

Motivatia acordarii acestei distinctii primarului Timisoarei rezida in "curajul si generozitatea cu care a stat alaturi de Casa Regala a Romaniei in viata publica. Pentru aportul pe care l-a adus in ultimii 20 de ani la restabilirea locului legitim si istoric al Familiei Regale in Romania. Pentru sprijinul generos pe care il ofera permanent Familiei Regale a Romaniei, pentru ospitalitatea si solidaritatea aratate de nenumarate ori in vizitele Familiei Regale in prestigioasa si simbolica cetate a Timisoarei".

Ciuhandu s-a declarat onorat de distinctia primita si a spus ca aceasta nu i-a fost acordata doar lui ca persoana, ci si Timisoarei, "un oras care a fost mereu alaturi de Familia Regala a Romaniei".

Crucea Casei Regale a Romaniei s-a instituit in anul 2008, prin Ordinul Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei, seful Casei Regale a Romaniei. Decoratia se poate acorda unor membri ai Casei Majestatii Sale sau colaboratorilor Casei Regale a Romaniei, precum si unor personalitati din Romania sau din strainatate.

Crucea Casei Regale poate fi acordata unui numar de maximum 150 de personalitati in viata, din tara sau de peste hotare. Distinctia a fost instituita pentru a se acorda unor colaboratori ai Casei Regale care se bucura de prestigiu in societatea romaneasca, reprezentand societatea civila, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomatiei, precum si organizatii nationale sau internationale.

Totodata, decoratia poate fi acordata unor personalitati care au sprijinit activitatea Familiei Regale in mod continuu sau care au facut o fapta importanta fata de Casa Regala. Crucea Casei Regale a Romaniei se poate acorda, de asemenea, institutiilor si organizatiilor care au adus o contributie importanta la promovarea efortului Casei Regale in serviciul Romaniei.

Tot marti, fostul primar al comunei Savarsin Ioan Vodicean a primit medalia "Regele Mihai I pentru loialitate". Aceasta medalie a fost instituita in 2008, prin ordinul regelui Mihai. Medalia se acorda membrilor merituosi ai Casei Majestatii Sale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai Casei Regale a Romaniei, din toata tara si din strainatate, pentru maxim 250 de persoane. Medalia poate fi oferita, de asemenea, unor personalitati din Romania si din lume.

Alesii pentru decernarea acestei distinctii sunt fi personalitati care au facut sau fac parte din Casa Majestatii Sale Regelui, din societatea civila, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomatiei, precum si din organizatii nationale sau internationale.

Familia regala isi petrece sarbatorile de iarna la castelul de la Savarsin, iar miercuri ii va primi pe colindatorii de la Colegiul National "Iulia Hasdeu" din Lugoj si pe cei din Chisineu Cris. Dubasii din Savarsin, favoritii regelui Mihai, vor colinda la castelul din Savarsin in ajunul Craciunului. De asemenea, Familia regala va participa, la invitatia IPS Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, la slujba de Craciun oficiata in Catedrala ortodoxa din Alba Iulia, iar sambata regele Mihai va transmite mesajul de Anul Nou adresat poporului roman.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 1882 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai ce faceti Majestate?

Ne torpilati din interior, pe noi astia care suntem anticomunisti? Pai a-i da o distinctie acestui om, ar insemna sa-l decorati indirect pe Iliescu, cel care a ucis tineri nevinovati, prin ordinele date, la Revolutie si mineriade.Zau ca nu-nteleg aces gest si sunt unul dintre admiratorii dumneavoastra !

 
 

 

Majestate !

Ati fost sfatuit GRESIT in mod EXPRE !
Daca a DECIS numai Majestatea Voastra, sa stiti ca i-a primit in timpul "bataliei electorale" pentru Presedintia Romaniei 2009, pe INAMICII Patriei Geoana si Antonescu, iar impreuna au INTINAT numele Seniorului , Corneliu Coposu.

 

asa ca a fost "ales" un betiv securist pur drept dictator!

voi astia cu "gandire" de taur dresat... la cia!

Ioan Vodiceanu

este un nimic uman, minte, ascunde adevarul, foloseste cele mai marsave manevre pentru a accesa functii si distinctii, NU RESPECTA LEGEA. O MARE RUSINE VODICEANU

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor