Deputat liberal cere includerea Sucevei in programul de impaduriri

   

Deputatul PNL de Suceava, Gheorghe Coroama, a declarat, marti, ca va solicita ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, sa includa judetul Suceava in programul de impaduriri.

Coroama considera ca este extrem de important ca guvernul sa demareze urgent in judet un proiect amplu de impadurire a celor 5.000 de hectare despadurite prin taieri ilegale si doboraturi de vant in masa, pentru evitarea de noi dezastre naturale pe viitor, precizand ca, la inceputul anului 2009, ministrul de resort a declarat ca pe durata mandatului sau intentioneaza sa inceapa un program intens de impadurire in anumite judete ale tarii, din lista nefacand insa parte si Suceava.

'Judetul Suceava are in prezent cea mai mare suprafata de padure din tara, dar, in lipsa unor masuri concrete de refacere a zonelor despadurite, corelat cu implementarea unor masuri severe de reducere a taierilor ilegale, potentialul turistic al judetului si siguranta oamenilor vor fi afectate de distrugerea celei mai de pret comori pe care o are, padurea', a spus deputatul liberal.

Potrivit lui Coroama, inginer silvic, fost sef al Ocolului Silvic Putna, in judetul Suceava au disparut, in ultimii zece ani, zone intregi de padure, punand astfel in pericol atat asezarile umane, cat si suprafetele de padure care au mai ramas.

'Numai pe fondul forestier de stat ar trebui sa fie impadurita cat mai curand o suprafata totala de aproximativ 1.400 de hectare de teren, afectata de doboraturile de vant. Situatia cea mai grava, insa, se regaseste la fondurile persoanelor fizice si juridice, adica acolo unde padurile au fost retrocedate', a spus Coroama.

Deputatul liberal a afirmat ca din cele 71.000 de hectare de padure retrocedate acestora, 3.600 de hectare au disparut cu desavarsire ulterior procesului de retrocedare.AGERPRES
Miercuri, 11 Martie 2009, ora 12:50
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Ghidul solicitantului privind aprobarea conditiilor de acces la canalizatia subterana pentru instalarea retelelor de comunicatii, publicat de ANCOM
"Plecand de la experienta proiectelor implementate in Bucuresti, Oradea, Sibiu sau Timisoara, am ...
Ucraina vrea sa includa malanca in patrimoniul cultural imaterial UNESCO
Administratia Regionala de Stat Cernauti a inceput pregatirea documentelor relevante pentru ...
Parchetul a inceput urmarirea penala a conducerii Primariei Radauti
Sefii administratiei sunt acuzati de abuz in serviciu Parchetul de pe langa Judecatoria Radauti a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor