David: Seful STS a incalcat legea. Situatia lui, de competenta CSAT

Joi, 19 Iulie 2012, ora 15:15
4745 citiri
David: Seful STS a incalcat legea. Situatia lui, de competenta CSAT

Seful Comisiei de Aparare din Senat, Gheorghe David, considera ca seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) Marcel Opris a incalcat legea si ca mentinerea sau revocarea lui de la conducerea serviciului este de competenta CSAT.

CSAT s-a reunit, joi, la convocarea lui Crin Antonescu. Potrivit legii, seful STS este numit si revocat la propunerea presedintelui (inclusiv cel interimar, prin interpretarea normelor constitutionale), iar decizia finala o ia CSAT.

In aceste conditii, nu este exclus ca Antonescu sa il revoce pe Opris in cursul zilei de joi.

Pe de alta parte, Marcel Opris a declarat, joi, dupa ce a plecat de la sedinta Comisiei de aparare din Senat, ca el a respectat "intocmai legile" si a actionat "potrivit procedurilor" atunci cand STS a instalat la sediul de campanie al lui Traian Basescu o linie speciala.

"Comisia va trebui sa-si spuna punctul de vedere. Aici sunt toate legile care reglementeaza activitatea si acestea le-am prezentat comisiei si in ele scrie ca am actionat potrivit legilor si procedurilor care sunt inscrise aici. Nu noi face procedurile, noi le aplicam", a precizat Opris.

Seful STS, audiat la Senat

Seful STS a subliniat ca nu poate prezenta legile pentru ca acestea sunt acte clasificate: "Este o mare problema. Cred ca nu prezenta mea este importanta acum, ci a celor care trebuie sa decida daca eu am actionat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesanta. Nu pot sa va arat pe legi, procedurile acestea sunt clasificate".

Opris a adaugat ca membrii comisiei de aparare din Senat sunt cei abilitati sa consulte procedurile, proceduri care sunt hotarari ale Consiliului Suprem de Aparare al Tarii: "Procedurile acestea sunt clasificate. Procedurile acestea care sunt hotararile ale Consiliului Suprem de Aparare al Tarii, care au fost prezentate comisiei si pe care comisia le stie sunt proceduri clasificate si pot fi consultate numai de catre cei abilitati. Sunt proceduri, au fost prezentate comisiei, dansi sunt abilitati sa le vada, exista o prevedere speciala care spune ce poate sa aiba sau nu un beneficiar.

Marcel Opris a mentionat ca a dat toate "explicatiile necesare comisiei"."O sa iasa comisia Senatului cu ceea ce a concluzionat in discutie si eu asta as dori sa inchei si nu as vrea sa nu mai fac alte declaratii. Am dat toate explicatiile necesare comisiei Senatului dupa cum ati sesizat, am comunicat in public ceea ce era de comunicat si nu are sens sa continui mai mult cu interventii verbale pentru ca nu este cazul", a mai spus seful STS.

Intrebat daca i s-a cerut sa se retraga din functie, acesta a refuzat sa raspunda. De asemenea, chestionat daca a fost invitat la sedinta CSAT, Opris a precizat: "cereti celor care invita, sa va raspunda la aceasta intrebare".

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...
Comentarii
ORDD
rank 5
Prostul satului este
rank 4
Prostul satului este acest David. Nu spune nimic despre legea aia !