Actorii romani regreta moartea lui Gheorghe Dinica (Video)

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 13:41
8613 citiri
Actorii romani regreta moartea lui Gheorghe Dinica (Video)

Gheorghe Dinica, unul dintre cei mai mari actori romani, a murit, marti, la varsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitala. Toti marii actori romani regreta moartea lui.

Ne vom da seama mai tarziu ce inseamna aceasta pierdere, pentru ca acum nu ne dam seama, a spus Vladimir Gaitan dupa aflarea vestii ca actorul Gheorghe Dinica a murit.

"Acum suntem afectati de aceasta veste si nu prea ne dam seama ce inseamna aceasta pierdere. Ne vom da insa seama mai tarziu", a declarat Vladimir Gaitan, la Antena 3.

"Cred ca Dumnezeu si-a propus sa isi faca un teatru acolo in cer, ca prea ii ia pe toti marii actori", a mai declarat Gaitan, profund indurerat.

El a mai spus ca ii pare foarte rau ca nu a reusit sa il vada pe Gheorghe Dinica in perioada in care a fost internat in spital.

Artistul Nelu Ploiesteanu a declarat marti ca moartea lui Gheorghe Dinica este o mare lipsa pentru cultura romaneasca.

"Ce sa mai spun, sunt consternat. Nu ma asteptam sa fie asa de rau si sa cada dintr-o data. A fost o bomba si s-a stins imediat, asta este viata. Am avut zeci de intamplari placute alaturi de Dinica", a declarat Ploiesteanu pentru Antena 3.

Prieteni de-o viata si colegi in multe filme, intre Florin Piersic si Gheorghe Dinica a existat o relatie speciala. "Sunt intr-o stare ingrozitoare, eram in relatii colegiale, prietenesti. Eram singurul - imi face placere sa spun asta - cu care el facea orice dorea. Nu uit niciodata cum nu rata orice moment sa ma ia in balon, pentru ca stia cu cine are de-a face. Era plin de haz, de un haz inchis, asa, era nemaipomenit", a declarat Florin Piersic, plin de durere, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Actorul a promis ca la spectacolul de marti seara, pe care il va sustine la Arad, va pastra un moment de reculegere in memoria maestrului.

"Asta seara voi juca la Arad si jur ca voi ridica toata sala in picioare ca sa pastreze un moment de reculegere. Eu plang dupa el dar il aplaud pentru tot ce a facut in teatrul si in filmul romanesc", a conchis Florin Piersic.

Si Dorel Visan regreta moartea lui Gheorghe Dinica si considera ca in curand Romania nu va mai avea artisti de calitate.

El a declarat ca ar trebui pregatiti alti artisti care sa le ia locul celor nu mai sunt printre noi.

"Nu invatam nimic din aceste pierderi. Ar trebui sa pregatim alti artisti care sa fie cel putin la fel de buni ca cei care pleaca dintre noi", a declarat Dorel Visan.

Actrita Florina Cercel a subliniat, printre lacrimi, la Realitatea TV, ca Gheorghe Dinica va exista intotdeauna in galeria marilor actori.

"Dumnezeu sa-l odihneasca pe Gheorghe, am avut numai durere si lacrimi in ultimele 20 de zile cand ne-am rugat cu totii sa treaca cu bine peste incercarea sa. Am atata durere incat nu-mi gasesc cuvintele si niciodata cuvintele nu pot exprima durerea noastra. Imi aduc aminte de atatea spectacole jucate cu el si totusi Gheoghre nu mai este", a spus Florina Cercel.

Este o veste cutremuratoare, a declarat si actorul Marin Moraru, afirmand ca Gheorghe Dinica a fost un mare om si un mare actor.

"Mai mult de 50 de ani am fost impreuna cu Gheorghe Dinica, a fost un mare om, un mare actor", a declarat la Moraru pentru Antena 3.

El a afirmat ca toate intalnirile cu Gheorghe Dinica au fost o placere.

"Toate intalnirile cu el au fost o placere, am stat mai mult cu el decat cu familia mea", a mai declarat si Marin Moraru.

Si marele regizor Sergiu Nicolaescu si-a exprimat durerea intr-o interventie telefonica la Antena3: "Am lucrat multe filme, ne cunoastem de 40 de ani. Am facut cariera impreuna, era un om extraordinar, un actor vesnic potrivit pentru rol, indiferent care era acesta.

Am amintiri deosebire de la atatea filme incat, trebuie sa recunosc, il confund aproape cu mine. Oriunde il puneai era de acolo. Oriunde si orice ii cereai, facea. E unul din marii actori ai Romaniei, alaturi de Amza Pellea si atatia altii pe care i-am pierdut, din pacate.

E o mare durere, dar ce pot sa ii spun e 'Dom' Dinica, asteapta-ne, venim si noi!".

Actrita Draga Olteanu Matei a declarat marti, dupa moartea actorului Gheorghe Dinica, ca isi doreste ca tarana sa nu-i fie grea deasupra.

"Pentru mine a fost unul din cei mai apropiati. Gigi Dinica nu a murit pentru mine atat cat voi trai si ii voi duce amintirea cu mine pe lume cealalalta. Gigi traieste. Ne despartim foarte cu greu cu cei dragi si pastram speranta ca ne vom revedea pe lumea cealalta. As vrea ca tarana sa nu-i fie grea asupra. Ii doresc sotiei sale multa tarie si daca cuvintele ar putea sa insemne ceva as construi un suport pentru ea. Din pacatele vorbele nu pot repara si nu valoareaza nimic", a declarat actrita la Realitatea Tv.

Florin Calinescu refuza sa creada ca vestea mortii maestrului este adevarata. "Nu pot sa spun nimic. Este o minciuna. Eu nu pot sa cred asa ceva. Este un rol", a declarat Calinescu pentru Ziare.com.

Actorul Alexandru Arsinel regreta si el nespus moartea marelui actor Gheorghe Dinica si a declarat marti ca a disparut cel mai mare actor al teatrului romanesc.

"Gigi Dinica a fost un actor unic pe care l-am iubit cel mai mult. Credeam ca nu o sa ajung niciodata sa marturisesc asta. Am avut bucuria si ocazia sa lucrez cu el la National si pot sa spun ca a disparut poate cel mai mare actor al teatrului romanesc, un actor imens, special, unic. Imi plang amaraciunea si ii transmit condoleante doamnei Dinica si romanilor care l-au iubit", a declarat la Realitatea Tv Arsinel.

"Pentru mine, maestrul Dinica a fost si ramane o calitate de a trai si de a fi roman. A fost mai mult decat un actor, felul lui de a fi era o binefacere a acestui spatiu de cultura si civilizatie. Dumneazu sa-l odihneasca", a spus Claudiu Bleont pentru NewsIn.

"Aproape ca nu imi pot imagina viata fara Gigi Dinica, acest extraordinar prieten, om si artist", a declarat, pentru NewsIn, regizorul Dan Pita, pentru care moartea maestrului Dinica ne lasa tuturor un mare gol, pe care nimeni nu il va putea umple.

Comedia este mai trista dupa moartea maestrului Gheorghe Dinica - unul dintre actorii emblematici ai teatrului si filmului romanesc, care a plecat dintre noi, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii Teatrului de Comedie din Capitala.

"Modernitatea expresiei sale artistice, legatura directa cu esenta personajelor, figura sa cioplita in lemn de esenta tare nu vor fi niciodata uitate", dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al institutiei de cultura.

Irina Olteanu, Irina Ursu, Madalina Mitan, Andreea Ghinea

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gheorghe Dinica murit, #Gheorghe Dinica deces, #Gheorghe Dinica mort , #actor