Gheorghe Dinica are cancer la gat si va fi operat

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 17:33
11722 citiri
Gheorghe Dinica are cancer la gat si va fi operat

Actorul Gheorghe Dinica a fost diagnosticat duminica dimineata cu septicimie, drept urmare in cursul dupa amiezii medici au decis sa ii faca o operatie de traheotomie, pentru ca se banuieste ca are cancer la gat.

Traheotomia este o interventie chirurgicala constand in practicarea unei deschideri a fetei anterioare a traheei cervicale - intre al treilea si al patrulea inel cartilaginos - si in amplasarea aici a unei canule pentru a asigura trecerea aerului, informeaza Adevarul.

Surse medicale anuntau duminica pe la ora 15.00 ca actorul ar putea suferi de un cancer la gat, drept urmare medicii au decis sa il opereze la ora 18.30.

Actorul se afla internat de trei zile la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, ca urmare a unei infectii generalizate (septicemie, iar pacientul nu raspundea la tratament.

Din echipa de medici care se ocupa de supravegherea lui Gheorghe Dinica face parte, inca de sambata, si specialistul in boli infectioase prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals".

Acesta a intocmit un plan de medicatie pentru combaterea infectiei generalizate pe care o are Gheorghe Dinica. Directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" nu a vrut sa faca niciun fel de comentariu pe marginea starii de sanatate a marelui artist.

Septicemia constituie o modalitate evolutiva a infectiei generale, caracterizata printr-o evolutie clinica neregulata, imprevizibila si - de obicei - foarte grava, cu frisoane, febra neregulata, fenomene nervoase, eruptii cutanate si metastaze septice in diferite organe.

Netratata, septicemia evolueaza de regula fatal, nefavorabil, spre moarte, nefiind posibila obtinerea unei imunitati specifice.

Citeste si:
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Premierul Florin Cîţu a susţinut marţi, 28 septembrie, că preşedintele Senatului, Anca Dragu, ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituţională va publica motivarea...
Reacția lui Cîțu în ședința PNL după ce a aflat când se votează moțiunea: „It's ok!” SURSE
Reacția lui Cîțu în ședința PNL după ce a aflat când se votează moțiunea: „It's ok!” SURSE
Liberalii s-au reunit marți seară, 28 septembrie, în prima ședință cu Florin Cîțu în rolul de președinte al partidului. Conform unor surse politice, premierul nu a părut îngrijorat...
Sursa: Ziare.com