Gheorghe Dinica este in stare foarte grava

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 12:15
8410 citiri
Gheorghe Dinica este in stare foarte grava
Foto: isabellelorelai.files.wordpress.com

Actorul Gheorghe Dinica, internat de noua zile la Spitalul de Urgenta "Floreasca", se afla in continuare la terapie intensiva, iar prognosticul medicilor ramane rezervat, artistul suferind de multiple disfunctii ale organelor, potrivit reprezentantilor institutiei medicale.

Gheorghe Dinica, in varsta de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, soc septic, disfunctie multipla de organe, insuficienta cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienta renala cronica acutizata, hemofiltrare continua, insuficienta respiratorie acuta cu suport ventilator, disfunctie digestiva cu ileus dinamic, disfunctie hepatica cu sindrom de colestaza, deficit sinteza hepatica, disfunctie hematologica in remisie, informeaza un comunicat al spitalului.

Evolutia clinica in ultimele zile a fost stationara, iar prognosticul este in continuare rezervat. Se continua tratamentul specific la terapie intensiva.

In varsta de 75 de ani, artistul s-a internat la "Floreasca" in dupa-amiaza zilei de 22 octombrie, dupa doua zile petrecute la Spitalul Elias, acuzand o stare de oboseala accentuata.

"Pacientul a necesitat suport hemodinamic, ventilator si renal avand ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stang cu sepsis sever si determinari multiorganice", au precizat, duminica, reprezentantii spitalului.

Absolvent in promotia 1961 al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, Gheroghe Dinica este considerat unul dintre cei mai valorosi actori romani, cu roluri in peste 60 de filme si in piese montate pe majoritatea scenelor Capitalei. Pentru prestatiile sale cinematografice, artistul a fost distins cu noua premii, printre care si unul pentru intreaga cariera, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF). In 1999, a fost recompensat si cu Premiul de Excelenta al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), iar anul trecut a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC). Marele actor a cochetat si cu muzica, inregistrand melodii de petrecere pe albume la care a colaborat cu bunii sai prieteni Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gheorghe Dinica stare grava, #Gheorghe Dinica actor, #Gheorghe Dinica spital , #actor