Starea lui Gheorghe Dinica ramane grava

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 17:00
2158 citiri
Starea lui Gheorghe Dinica ramane grava

Starea actorului Gheorghe Dinica, dupa 13 zile de internare in sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta "Floreasca" din Capitala, ramane grava, iar medicii sunt in continuare rezervati in privinta sanselor de supravietuire, potrivit medicilor.

Diagnosticul actual al artistului este bronhopneumonie si sepsis sever, cu disfunctie multipla de organe. Actorul are insuficienta respiratorie acuta si, din acest motiv, beneficiaza de suport ventilator. Sunt afectati, in plus, rinichii, fiind necesara hemodiafiltrare continua, si ficatul.

"Unele dintre disfunctii au continuat sa se amelioreze (disfunctia cardio-circulatorie si digestiva). Se mentin insuficienta respiratorie acuta si insuficienta renala severa care impun continuarea suportului ventilator, respectiv a hemodiafiltrarii", se precizeaza intr-un comunicat al Spitalului "Floreasca".

Specialistii au declarat ca, in aceste conditii, sansele de supravietuire ale actorului in varsta de 75 de ani sunt foarte mici.

"Sepsis sever este noul termen folosit pentru septicemie, indicand o infectie generalizata in organism. Starea este foarte grava, desi sepsisul este paradoxal: germenele poate fi sensibil la antibiotice, dar sansele de supravietuire sunt foarte mici. Din pacate, faptul ca este ventilat mecanic ii diminueaza si mai mult sansele", au precizat medicii.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Gheorghe Dinica stare grava, #Gheorghe Dinica stare sanatate, #Gheorghe Dinica spital , #actor
Comentarii
C
Cu mainile curate
rank 1
" Nu trageti domn' Semaca, sunt eu, Lascarica !"