Traian Basescu si alti politicieni transmit condoleante familiei Dinica

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 15:35
3218 citiri
Traian Basescu si alti politicieni transmit condoleante familiei Dinica
Foto: Administratia prezidentiala

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis un mesaj de condoleante la incetarea din viata a actorului Gheorghe Dinica.

Va prezentam integral acest mesaj:

"Marele actor Gheorghe Dinica ramane in amintirea noastra, a celor care l-am admirat si l-am iubit, un simbol al teatrului si filmului romanesc. Gheorghe Dinica ne-a cucerit prin farmecul si talentul sau, prin eleganta, vitalitatea si inalta maiestrie a interpretarilor sale, pe scena si pe marile ecrane.

Dedicandu-si cu pasiune intreaga viata artei dramatice si cinematografice, el a fost pentru noi toti un model de umanitate, de modestie si generozitate.

Transmit sincerele mele condoleante familiei si prietenilor apropiati. Dumnezeu sa-l odihneasca!"

Oprescu: Am pierdut o valoare nationala

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marti ca "atunci cand vroiai sa faci o enumerare a valorilor nationale, unul din primele nume care iti veneau in minte era Gheorghe Dinica", edilul subliniind ca "se vorbeste foarte putin in Romania despre valori".

"Am pierdut astazi un om important si, indraznesc sa spun, am pierdut o valoare nationala. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Iliescu: Dinica se remarca prin talent, de cand era student

Fostul presedinte Ion Iliescu a povestit ca l-a cunoscut pe Gheorghe Dinica in spectacolul de absolvire a Institutului de Teatru, la sala Casandra. "Era o piesa banala, iar el s-a remarcat pentru ca avea o interpretare matura. A impresionat prin forta cu care reusise sa redea personajul. Se detasa printr-un talent deosebit, prin tinuta, inca de la inceputuri, cand era inca student", a spus Iliescu.

"Am primit vestea cu multa tristete, asa, cum, probabil, toti cei care l-au iubit... A fost unul dintre marii nostri actori, si foarte iubit de marele public - actor de teatru, dar mai ales actor de film. Filmografia sa era foarte bogata si a fost un actor indragit", a mai declarat Ion Iliescu.

Geoana: Un actor nu poate sa moara!

Si Mircea Geoana a transmis condoleante familiei lui Gheorghe Dinica, sustinand ca stirea mortii marelui actor ii pare neverosimila.

"O stire reluata obsesiv in jurnalele televizate, in ultima saptamana, mi-a cutremurat sufletul. Marele Gheorghe Dinica se lupta pentru viata, pe un pat de spital bucurestean. In urma cu putin timp am aflat ca, din nefericire, ireparabilul s-a produs: Dinica a plecat la Ceruri, lasandu-ne mai singuri si impietriti in durere.

Vestea m-a cutremurat cu atat mai tare cu cat ea pare, chiar si acum, dupa ce a fost confirmata pe toate canalele, neverosimila. Un actor nu poate sa moara! Dinica este - ce trist suna "a fost"! - unul dintre actorii romani cei mai vitali.

Indiferent in ce rol, Lascarica sau Stanica Ratiu, Diplomatul (unul dintre cele mai mari roluri din filmografia romaneasca) ori Salamander, indiferent daca in filme sau in zecile de roluri de teatru, la Teatrul Mic, Nottara, Bulandra, National ori la Comedie, indiferent daca joaca sau canta, Dinica respira o pofta de viata incredibila. Unica. Pentru ca Dinica e unic. E atat de viu in sufletele noastre, ca nu se poate scrie despre el decat la timpul prezent", se arata in scrisoarea semnata de Mircea Geoana.

Paleologu: Dinica, o excelenta culturala

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, considera ca memoria unei personalitati precum Gheorghe Dinica nu poate fi onorata decat prin impartasirea si transmiterea pasiunii pentru arta in care acesta a atins masura desavarsirii

"Una dintre figurile emblematice ale cinematografiei si dramaturgiei romanesti, prezenta lui Gheorghe Dinica nu poate fi inteleasa decat sub semnul excelentei culturale. Dumnezeu sa il odihneasca !", sustine ministrul.

Camelia Badea, Anca Bundaru

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gheorghe Dinica condoleante Basescu, #mesaj condoleante Basescu DInica, #Gheorghe Dinica murit , #actor