Pelicula "Politist, adjectiv", premiata de Uniunea Cineastilor din Romania

Luni, 08 Martie 2010, ora 23:14
2261 citiri
Pelicula "Politist, adjectiv", premiata de Uniunea Cineastilor din Romania

Pelicula "Politist,adjectiv", regizata de Corneliu Porumboiu, a primit, luni, premiul pentru lungmetraj din partea Uniunii Cineastilor din Romania, institutie care i-a mai distins pe regizorul Sergiu Nicolaescu, cu Premiul Academic, si pe regretatul Gheorghe Dinica, cu o distinctie In memoriam.

Uniunea Cineastilor a premiat productiile romanesti considerate de referinta pentru anul 2009. Filmul lui Radu Gabrea "Calatoria lui Gruber" a fost distins premiile pentru coloana sonora si pentru scenografie, iar "Cealalta Irina", pelicula de debut a lui Andrei Gruzsniczki, a primit un premiu special al juriului.

Premiul pentru interpretare masculina i-a revenit actorului Andi Vasluianu pentru rolul din "Cealalta Irina", in timp ce distnctia pentru interpretare masculina a fost acordata actritei Hilda Peter pentru rolul din "Katalin Varga" de Peter Strikland.

Pelicula colectiva "Amintiri din Epoca de Aur" a fost premiata pentru cel mai bun scenariu, iar Radu Mihaileanu a fost distins pentru regia filmului "Concertul", recent recompensat cu doua premii Cesar.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost distins de UCIN cu Premiul Academic, distinctie speciala acordata in premiera de Uniune, pentru cultura cnematografica. Regretatul Gheorghe Dinica a fost recompensat cu un premiu In memoriam, pentru ultimul sau rol, cel din pelicula "Weekend cu mama".

La categoria documentar castigatoare ex-aequo au fost desemnate productiile "Filmul Fratelui meu din exil", o cronica a epocii staliniste din Romania bazata pe scrisorile Monseniorului Vladimir Ghika si "Faust - drumul clipei", realizat de Laurentiu Damian.

Quarterly Report - Editia 4

Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
370 de evenimente sau incidente au fost sesizate de la debutul campaniei electorale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, a informat joi, 23 mai, Guvernul,...
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
George Simion, preşedintele AUR, le-a spus nemţenilor că nu sunt extremişti şi nu iau puterea prin forţă. În schimb, el a adăugat că acum avem mai mulți ”stăpâni” și că ”toată...
#Politist Adjectiv Corneliu Porumboiu, #premii Uniunea Cineastilor Romania, #Gheorghe Dinica premiu , #Sergiu Nicolaescu