Ziare.com

Pelicula "Politist, adjectiv", premiata de Uniunea Cineastilor din Romania

Luni, 08 Martie 2010, ora 23:14

   

Pelicula "Politist, adjectiv", premiata de Uniunea Cineastilor din Romania
Pelicula "Politist,adjectiv", regizata de Corneliu Porumboiu, a primit, luni, premiul pentru lungmetraj din partea Uniunii Cineastilor din Romania, institutie care i-a mai distins pe regizorul Sergiu Nicolaescu, cu Premiul Academic, si pe regretatul Gheorghe Dinica, cu o distinctie In memoriam.

Uniunea Cineastilor a premiat productiile romanesti considerate de referinta pentru anul 2009. Filmul lui Radu Gabrea "Calatoria lui Gruber" a fost distins premiile pentru coloana sonora si pentru scenografie, iar "Cealalta Irina", pelicula de debut a lui Andrei Gruzsniczki, a primit un premiu special al juriului.

Premiul pentru interpretare masculina i-a revenit actorului Andi Vasluianu pentru rolul din "Cealalta Irina", in timp ce distnctia pentru interpretare masculina a fost acordata actritei Hilda Peter pentru rolul din "Katalin Varga" de Peter Strikland.

Pelicula colectiva "Amintiri din Epoca de Aur" a fost premiata pentru cel mai bun scenariu, iar Radu Mihaileanu a fost distins pentru regia filmului "Concertul", recent recompensat cu doua premii Cesar.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost distins de UCIN cu Premiul Academic, distinctie speciala acordata in premiera de Uniune, pentru cultura cnematografica. Regretatul Gheorghe Dinica a fost recompensat cu un premiu In memoriam, pentru ultimul sau rol, cel din pelicula "Weekend cu mama".

La categoria documentar castigatoare ex-aequo au fost desemnate productiile "Filmul Fratelui meu din exil", o cronica a epocii staliniste din Romania bazata pe scrisorile Monseniorului Vladimir Ghika si "Faust - drumul clipei", realizat de Laurentiu Damian.

Sursa: rNews

Articol citit de 967 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor