Adrian Nastase a stat la coada la Mihai Razvan Ungureanu

Sambata, 07 Iunie 2008, ora 18:23
3941 citiri
Adrian Nastase a stat la coada la Mihai Razvan Ungureanu

Fostul ministru de Externe si actual sef al SIE, Mihai-Razvan Ungureanu, si-a lansat sambata la Bookfest volumul de discursuri si interviuri "intotdeauna loial", aparut la editura Polirom, printre persoanele care au stat la coada pentru un autograf numarandu-se si cuplul Adrian si Dana Nastase.

"Am constatat ca unul dintre lucrurile care ne lipseste astazi, intr-o tara care se doreste normala si vrea sa se vindece de frici si de abstinente, este memoria institutionala", a explicat Mihai Razvan-Ungureanu "geneza" volumului de aproape 1.000 de pagini publicat de Polirom.

Conferintele de presa, discursurile si interviurile sunt publicate in ordine cronologica inversa, astfel incat cititorul sa inceapa cu "rezultatul, pentru a vedea apoi, pe sirul intrebarilor succesive, ce a fost la inceput", a spus Ungureanu.

Seful SIE a precizat ca dedica aceasta carte tuturor celor care incearca sa faca, la diferite posturi de televiziune, "comentarii de politica externa".

Dintre celebritatile prezente la lansare, cuplul Adrian si Dana Nastase s-a facut remarcat prin cromatica hainelor - camasa roz pal a fostului premier si ministru de externe se asorta cu bluza ciclamen a sotiei - si durata lunga a aparitiei lor, cei doi ramanand printre ultimii care mai stateau la coada pentru un autograf de la Mihai-Razvan Ungureanu.

Prezenta cuplului Nastase a fost remarcata si de jurnalistul Emil Hurezeanu, care a prezentat cartea fostului ministru de Externe, fiind si autorul prefetei. "Avem de-a face, la fel ca in cazul lucrarilor fostului prim-ministru Adrian Nastase, aici de fata, cu o documentatie a timpului prezent", a spus Hurezeanu, fost consilier de politica externa al lui Adrian Nastase.

"Dintre cei care au ajuns aici, jumatate au deja certificatul ORNISS, cealalta jumatate il va primi dupa", a glumit Hurezeanu in deschiderea lansarii, facand referire la certificatul prin care ofiterii de informatii, membrii guvernului si anumiti parlamentari si magistrati au acces la informatii clasificate.

Printre cei prezenti la lansare s-au numarat si actualul ministru de externe Lazar Comanescu, ministrul finantelor Sebastian Vladescu, precum si liderul PSD Mircea Geoana, si el fost ministru de externe. Un oaspete caruia Mihai-Razvan Ungureanu a tinut sa-i multumeasca pentru prezenta a fost printul Radu Duda de Hohenzollern-Veringen.

Ambasadorul Poloniei, Jacek Paliszewski, si cel al Austriei, Martin Eichtinger, au dorit si ei cate un autograf de la fostul ministru de externe, iar printre diplomatii romani prezenti la lansare s-au numarat secretarul de stat Raduta Matache si fostul ambasador la Londra Sergiu Celac.

Realizatorul TV Andrei Gheorghe, actorul Gheorghe Dinica, fosta purtatoare de cuvant a presedintelui Traian Basescu, Adriana Saftoiu, si consilierii prezidentiali Bogdan Chiritoiu si Cristian Preda au fost, de asemenea, prezenti la eveniment.

Andrei Plesu, cel care l-a adus pe Mihai-Razvan Ungureanu in Ministerul de Externe si autor al cuvantului inainte al cartii lansate sambata de fostul sef al diplomatiei, a fost marele absent de la eveniment.

Mihai Razvan-Ungureanu a condus aproape doi ani diplomatia romana, intre 2005 si 2007, dandu-si o "demisie de onoare" din postul de ministru de Externe ca urmare a scandalului iscat de arestarea unor muncitori romani in Irak. in fapt, au apreciat numerosi analisti, Ungureanu a fost victima neintelegerilor si a scurtcircuitelor de comunicare dintre Palatul Victoria si Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Mihai Razvan Ungureanu, #lansare carte, #Adrian Nastase, #autograf , #stiri Gheorghe Dinica