Gheorghe Dinica a fost inmormantat

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 14:04
9738 citiri
Gheorghe Dinica a fost inmormantat
Foto: Antena3

Gheorghe Dinica a fost inmormantat, vineri dupa amiaza, la cimitirul Bellu, unde colegii de scena ai "mesterului", asa cum accepta sa fie numit, au adus flori, nelasandu-l sa paraseasca scena fara aplauzele care insufletesc indeobste salile de teatru.

Peste o mie de persoane au participat la slujba de inmormantare, iar ofiterii Regimentului de Garda si Protocol au tras trei salve de tun.

Update: Actorul a fost ingropat, dupa o ceremonie la Teatrul National, pe Aleea Artistilor, langa mormantul Mariei Tanase. O alee din Cimitirul Bellu va purta numele Gheorghe Dinica.

Sute de persoane, printre care colegi, actori si personalitati ale vietii culturale romanesti, au participat vineri la pranz, la slujba de inmormantare organizata in memoria actorului Gheorghe Dinica.

Slujba a fost oficiata la Teatrul National din Bucuresti, de la ora 13:00, iar mai tarziu a fost rostit si un discurs in cinstea unuia dintre cei mai mari actori ai scenei romanesti.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Gheorghe Dinica a fost purtat pe umerii actorilor care i-au fost colegi de platou in telenova "Aniela".

Zeci de persoane, admiratori, apropiati si fosti colaboratori, printre care s-au numarat actrita Oana Pellea si regizorul Mircea Daneliuc, si-au luat ramas bun de la actorul Gheorghe Dinica si joi, la Biserica Icoanei din Capitala, unde s-a aflat depus trupul neinsufletit al acestuia.

Gheorghe Dinica a incetat din viata, marti, in jurul orei 13:00, dupa 20 de zile de internare la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, despre audierea lui Coldea la DNA: ”Lucrurile sunt într-o normalitate”
Ciolacu, despre audierea lui Coldea la DNA: ”Lucrurile sunt într-o normalitate”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 23 mai, întrebat despre situaţia fostului şef din Serviciul Român de Informaţii Florian Coldea, chemat la DNA, că ”lucrurile sunt într-o...
Avertismentul lui Traian Băsescu: Alegerile ar putea fi contestate
Avertismentul lui Traian Băsescu: Alegerile ar putea fi contestate
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi, 23 mai, că dacă PMP nu primeşte banii de subvenţie ca urmare a deciziilor favorabile primite în justiţie, nu poate decât să conteste...
#Gheorghe Dinica inmormantare, #Gheorghe Dinica murit, #Gheorghe Dinica mort , #stiri Gheorghe Dinica