Gheorghe Dinica are septicemie si nu raspunde la medicatie

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 09:53
8740 citiri
Gheorghe Dinica are septicemie si nu raspunde la medicatie

Gheorghe Dinica sufera de septicemie si nu raspunde la medicatie, doctorii fiind rezervati in ceea ce priveste starea sa de sanatate.

"Am constatat ca este vorba despre septicemie intr-o faza inaintata. Starea de oboseala este doar una dintre manifestari. Din pacate, nu putem spune multe despre sansele de supravietuire ale maestrului, dat fiind faptul ca raspunde cu dificultate la tratamentul pe care i-l administram. In cazul de fata, si varsta pacientului conteaza foarte mult", au precizat surse medicale, citate de Evenimentul Zilei.

Actorul se afla pe patul unei rezerve discrete, de la etajul 1 al Spitalului de Urgenta Floreasca, la Sectia de Terapie Intensiva, unde a fost adus joi de la Spitalul Elias.

Din echipa de medici care se ocupa de supravegherea lui Gheorghe Dinica face parte, inca de sambata, si specialistul in boli infectioase prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals".

Acesta a intocmit un plan de medicatie pentru combaterea infectiei generalizate pe care o are Gheorghe Dinica. Directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" nu a vrut sa faca niciun fel de comentariu pe marginea starii de sanatate a marelui artist.

Septicemia constituie o modalitate evolutiva a infectiei generale, caracterizata printr-o evolutie clinica neregulata, imprevizibila si - de obicei - foarte grava, cu frisoane, febra neregulata, fenomene nervoase, eruptii cutanate si metastaze septice in diferite organe.

Netratata, septicemia evolueaza de regula fatal, nefavorabil, spre moarte, nefiind posibila obtinerea unei imunitati specifice.

Quarterly Report - Editia 4

Când ar putea fi externat Florin Piersic. Ultimele date despre starea de sănătate a cunoscutului actor
Când ar putea fi externat Florin Piersic. Ultimele date despre starea de sănătate a cunoscutului actor
Medicii au făcut precizări luni, 20 mai, cu privire la starea de sănătate a actorului Florin Piersic. El ar putea fi externat în aproximativ zece zile, dacă nu intervin modificări asupra...
Nicușor Dan rămâne favorit la Primăria Capitalei. La ce distanță sunt Firea și Piedone SONDAJ
Nicușor Dan rămâne favorit la Primăria Capitalei. La ce distanță sunt Firea și Piedone SONDAJ
La comanda USR, IPSOS a realizat un nou sondaj de opinie cu privire la intențiile de vot ale cetățenilor din București, iar acesta îl creditează pe Nicușor Dan cu cea mai mare șansă la...
#Gheorghe Dinica, #septicemie, #tratament medicamentos, #Institutul de boli infectioase, #Matei Bals, #Adrian Streinu Cercel , #stiri Gheorghe Dinica