Starea lui Gheorghe Dinica, in relativa ameliorare

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 22:09
2703 citiri
Starea lui Gheorghe Dinica, in relativa ameliorare

Starea maestrului Gheorghe Dinica, internat la Spitalul Floreasca de 12 zile, inregistreaza "o relativa ameliorare", prognosticul ramanand insa rezervat, a declarat Bogdan Oprita, purtator de cuvant al institutiei.

"Nu se poate evalua prognosticul in continuare, raportat la aceasta ameliorare", a adaugat dr. Oprita.

Pe 30 octombrie , dr. Bogdan Oprita declara ca starea lui Gheorghe Dinica este extrem de grava, infectia cu stafilococ s-a raspandit in tot corpul, cauzand un soc septic (insuficienta circulatorie acuta ca urmare a septicemiei)care a dus la multiple functionari defectuoase ale organelor.

"Bronhopneumonia este o infectie pulmonara severa. Stafilococul a fost depistat cand pacientul a fost adus la spital. Acum exista acest microb in plamani, care a provocat aceasta boala, iar infectia s-a dus in tot sangele si in tot corpul. Asta inseamna soc septic. Aceasta infectie a provocat multiple functionari defectuoase ale organelor. Maestrul este in stare extrem de grava, ca urmare a socului septic.

Deocamdata nu ne putem pronunta, sa spunem daca starea sa evolueaza spre bine sau spre rau", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita.

Actorul Gheorghe Dinica, internat de 12 zile la Spitalul de Urgenta "Floreasca", se afla la terapie intensiva.

Gheorghe Dinica, in varsta de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu si candida, pneumonie bazala stanga in remisie, soc septic, disfunctie multipla de organe, insuficienta cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienta renala cronica acutizata, hemofiltrare continua, insuficienta respiratorie acuta cu suport ventilator, disfunctie digestiva cu ileus dinamic, disfunctie hepatica cu sindrom de colestaza, deficit sinteza hepatica, disfunctie hematologica in remisie, informeaza un comunicat al spitalului.

In varsta de 75 de ani, artistul s-a internat la "Floreasca" in dupa-amiaza zilei de 22 octombrie, dupa doua zile petrecute la Spitalul Elias, acuzand o stare de oboseala accentuata.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Gheorghe Dinica ameliorare, #Gheorghe Dinica prognostic rezervat, #Gheorghe Dinica stare sanatate , #stiri Gheorghe Dinica