Ziare.com

Legea administratiei publice locale va fi modificata de Guvern

de Radulescu Daniela
Luni, 28 Martie 2011, ora 15:10

   

Legea administratiei publice locale va fi modificata de Guvern
Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a anuntat ca in sedinta de luni a Biroului Permanent s-a decis modificarea Legii 215 a administratiei publice locale si s-au adoptat principalele prevederi ale strategiei privind dezvoltarea agriculturii in perioada imediat urmatoare.

Gheorghe Flutur a precizat ca s-a cazut de acord in coalitia de guvernamant ca Guvernul sa adopte in sedinta de miercuri un proiect de lege care sa prevada anumite schimbari in privinta atributiilor pe care le au primarii, cum ar fi dreptul de vot in sedintele consiliilor locale sau clarificarea cvorumului de sedinta necesar adoptarii unor decizii, in conditiile in care au existat situatii in care diverse unitati administrative au interpretat diferit necesitatea existentei unui cvorum de 2/3 din numarul total al membrilor.

Printre situatiile avute in vedere sunt cele referitoare la concesionari, achizitii sau asocieri in parteneriat public-privat, a mai explicat vicepresedintele PD-L, precizand ca proiectul de lege urmeaza sa fie adoptat miercuri in Guvern si trimis apoi la Parlament pentru adoptare.

In ceea ce priveste agricultura, conducerea PD-L a discutat cu ministrul Valeriu Tabara despre necesitatea stabilirii unor prioritati clare pentru urmatoarea perioada. De asemenea, acesta a primit sarcina, impreuna cu ministrul de Interne Traian Igas, ca pana saptamana viitoare sa prezinte o strategie cu privire la rezolvarea problemelor legate de cadastru si de "birocratie a intabularii", precum si masurile avute in vedere pentru accelerarea infiintarii camerelor agricole si a absorbtiei fondurilor europene, cu accent in zona privata din mediul rural si pe stimularea lucrarii terenurilor agricole.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza dezvaluirile Wikileaks, Flutur a raspuns: "Nu este nimic nou. Sunt lucruri care erau deductibile ca TVA-ul".

Cablogramele trimise de diplomatii americani aflati la post in Romania date publicitatii de Wikileaks prezinta, printre altele, cateva dintre discutiile purtate de Vasile Blaga cu oficialii de la Ambasada SUA. Blaga spune despre Marian Vanghelie ca este "unealta" lui Catalin Voicu, in timp ce Ludovic Orban ar trebui "arestat" pentru deficitul creat la Ministerul de Interne, iar Crin Antonescu este "prea lenes" si munceste numai daca are chef.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1900 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Să fiu odată de acord cu Flutur!

Dar numai cu ideea că trebuiesc făcute corectii la lege in punctele enumerate si altele...Cu votul primarului mai
deloc!Are destulă putere...

 

Apropo,

Vine la parlament cu noutatea,ori ISI ASUMĂ VREREA ?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor