Austriecii construiesc o groapa de gunoi la Suceava

Sambata, 29 Mai 2010, ora 18:27

   

Austriecii construiesc o groapa de gunoi la Suceava
Mari probleme a creat pana acum in municipiul Suceava lipsa unei gropi de gunoi, asa ca executia primei celule a gropii ecologice de gunoi din comuna Moara, care va demara in aceasta vara, este privita cu incredere ca va rezolva multe din necazuri.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat recent contractele cu reprezentantii formelor Alpine Bau din Austria si Cominco Bucovina din Frasin-Suceava, desemnate prin licitatie sa realizeze investitia.

Prima celula a platformei se va intinde pe o suprafata de 7,5 hectare si are ca termen de finalizare data de 27 noiembrie anul acesta, valoarea investitiei fiind de 19 milioane de lei, finantare asigurata din fonduri structurale.

In prezent, deseurile colectate in municipiul amintit sunt duse la groapa de gunoi de la Falticeni, care insa trebuie inschisa pe 16 iulie, intrucat nu corespunde standardelor de mediu, iar pana la finalizarea primei etape la platforma de la Moara, deseurile de aici vor fi transportate in depozitul de la Botosani, evident cu cheltuieli suplimentare.


Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1903 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
XERESS
rank 3
Fluture !
Cominco Bucovina,..a cui firma e ? hai spune,....sau Austriecii au cistigat licitatiasi Cominco ? sau asa ati hotarit,..ca dupa ce zice ziarul,..nu cred,..doar ca voi vreti sa va "scoateti".
Roninul
rank 2
Dle. Butterfly ,esti mare!
Catre inceputul stirilor se spune ca duminica aveti Colegiul Director iar ordinea de zi ( doamne cat pragmatism) va avea in discutie termenul alegerilor de partid, si (atentie) renuntarea la afaceri pe perioada mandatului ( din bani publici)!Constat ca totul este "apa de ploaie" si firma ta este "in carti".Sa ne spui si noua cum se scrie din "trupuri de oi" : m-au sau miau
chemat la DNA!Destept ai fost cand te-ai carat de la PNL,pt. ca se aude "clinchet de catuse".
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor