Flutur se intalneste duminica cu Boc, sa ceara bani pentru profesori

Duminica, 20 Martie 2011, ora 09:57
2754 citiri
Flutur se intalneste duminica cu Boc, sa ceara bani pentru profesori
Foto: Arhiva

Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, se intalneste duminica cu premierul Emil Boc, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, si cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pentru a rezolva problema salariilor profesorilor.

"Avem o intalnire, duminica, la Bucuresti, cu premierul Emil Boc, cu ministrul de Finante si ministrul Invatamantului, (...) trebuie sa gasim o solutie legala, care sa respecte si hotararile judecatoresti", a declarat Gheorghe Flutur, vineri seara, la Realitatea TV.

"Am vorbit cu prim-ministrul, a fost comisie de dialog social, s-au intalnit cu sindicatele.(...) Trebuie insa dialog si cu trezoreriile. Nu e direct in gradina mea, dar de aceea am convocat aceasta intalnire cu prim-ministrul, ministrul de Finante si ministrul Invatamantului. Nu sunt de acord sa nu fie rezolvata problemele conform legii, dar trebuie sa lucram cu aceeasi unitate de masura pentru toata lumea si nu cu unitati de masura diferite", a mai spus vicepresedintele PD-L.

Flutur si-a declinat responsabilitatea in cazul profesorilor care nu si-au primit salariile, sustinand ca raspunsurile trebuie sa le dea Ministerul de Finante. "Nu depinde de mine, ca presedinte de Consiliu Judetean", a spus Flutur.

Cadrele didactice de la zece unitati de invatamant din municipiile Botosani si Dorohoi au intrat in greva spontana, luni, pentru ca nu si-au primit salariile pe luna februarie.

Cadrele didactice spun ca nu vor intra la ore pana cand nu-si vor primi salariile.

#Gheorghe Flutur, #Flutur intalnire Boc, #Flutur salarii profesori , #Consiliul Judetean Suceava