Avocatul Poporului va fi ales marti in sedinta comuna a celor doua Camere

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 07:27
2138 citiri
Avocatul Poporului va fi ales marti in sedinta comuna a celor doua Camere
Foto: Arhiva

Secretarul Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici, a anuntat luni ca in sedinta comuna de plen a celor doua Camere de marti se va alege si Avocatul Poporului.

"Pentru alegerea Avocatului Poporului procedura a fost declansata din vara trecuta. In momentul de fata s-a mai avut in vedere ca pana marti sa aiba loc o discutie cu grupurile parlamentare ale PP-DD care vor fi informate despre acest lucru si eventual daca vor avea si ei o propunere pentru acest post pot sa o faca.

Alegerea Avocatului Poporului va intra maine (marti, n.red) in plenul reunit. In vara trecuta a fost o discutie legata de solicitarea pe care CE ar fi avut-o in ideea ca alegerea Avocatului Poporului, dat fiind momentul de final al sesiunii parlamentare, sa fie facuta cu acordul tuturor grupurilor parlamentare, in cazul in care aceasta numire se face pana la alegeri.

Alegerile au avut loc, poporul s-a exprimat, deci in momentul de fata exista o majoritate stabilita si acest acord devine unul de principiu, nu este unul imperativ. Problema va fi reglata prin vot in Camera Deputatilor si Senat in sedinta comuna", a declarat Mircovici, la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

El a subliniat ca propunerile raman cele facute de grupurile parlamentare in vara anului 2012, iar daca exista eventuale modificari, acestea vor fi prezentate Comisiilor Juridice.

Gheorghe Flutur a declarat luni ca democrat-liberalii intotdeauna au sustinut ca Avocatul Poporului trebuie sa fie o persoana independenta, iar daca PDL-ului ii va reveni un post in cadrul institutiei Avocatului, atunci vor nominaliza pe cineva care "nu a avut treaba cu partidul politic".

"In primul rand noi intotdeauna am sustinut ca Avocatul Poporului sa fie o persoana independenta, care sa nu fi avut un traseu politic, si nu numai Avocatul, ci intreaga echipa de la institutia Avocatului Poporului si sunt convins ca daca noua ne va reveni un post ca sa spunem de vicepresedinte, sau sa avem acolo pe cineva vom nominaliza pe cineva care nu a avut treaba cu partidul politic", a spus Flutur.

Declaratia secretarului general a venit ca raspuns la intrebarea unui jurnalist prezent la conferinta de presa, si anume daca PDL va fi de aacord sa aiba un acord cu USL in contextul in care Victor Ponta a afirmat ca le va trimite scrisori UDMR-ului si lui Vasile Blaga in vederea unui acord privind nominalizarea Avocatului Poporului o persoana independenta.

#PDL Avocatul Poporului, #Ponta Avocatul Poporului , #PDL
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Este o pozitie cheie, care conteaza pentru MCV si intrarea in EU.
Poza executorul
executorul
rank 5