Flutur si Boc confirma ca presedintele i-a informat ca va propune USL sa preia guvernarea

Luni, 19 Martie 2012, ora 12:08
2451 citiri
Flutur si Boc confirma ca presedintele i-a informat ca va propune USL sa preia guvernarea

Liderul PDL Emil Boc si prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur au declarat, luni, ca au stiut cu o seara inaintea consultarilor din 6 februarie ca presedintele Traian Basescu intentiona sa propuna guvernarea lui Victor Ponta si USL.

"Eu am fost informat cu o seara inainte de aceasta propunere, sa predea (presedintele Traian Basescu - n.red.) guvernarea lui Ponta si USL", a spus Flutur, citat de Mediafax.

"Am stiut despre aceasta intentie(...) Eu nu am stiut ce s-a discutat la consultari, dar am vazut ca ei (reprezentantii USL - n.red.) erau pentru anticipate si nu pe asumarea raspunderii guvernamentale. De fapt, este vorba despre fuga de raspundere", a acuzat Flutur.

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

Boc: Stiam ce propunere i se va face lui Victor Ponta

La randul sau, presedintele PDL Emil Boc a declarat luni, inainte de sedinta BPN, ca fusese instiintat de presedinte ca ii va propune lui Victor Ponta sa fie premier.

"Am discutat despre acest subiect, stiam despre propunerea pe care urma sa o faca USL. Urma sa vedem reactia USL la propunerea facuta", a declarat Boc, subliniind ca propunerea sefului statului "se incadreaza in limitele constitutionale de astazi".

Liderul PDL a reamintit ca in prezent nu exista un partid majoritar in Parlament, asa ca "presedintele poate consulta orice partid in legatura cu formarea guvernarii".

"Propunerea are acoperire totala", a mai adaugat Emil Boc, criticand USL pentru politica sa si "refuzul de a se angaja la treaba".

Intrebat cum comenteaza dezmintirile date de liderii USL referitoare la propunerea presedintelui, acesta a replicat: "Stenogramele sunt mai mult decat elocvente".

Presedintele Traian Basescu a dezvaluit luni seara intr-o emisiune la B1TV ca in timpul consultarilor din 6 februarie cu liderii partidelor politice, dupa demisia lui Emil Boc din functia de premier, i-a propus lui Victor Ponta sa preia aceasta functie, dar liderii USL nu au reactionat la aceasta propunere, motiv pentru care a fost desemnat Mihai Razvan Ungureanu ca sef al Executivului.

Basescu i-a propus lui Ponta sa fie premier - vezi stenograma discutiei

In replica, toti cei trei lideri USL au negat, iar seful statului a dat publicitatii stenograma discutiilor din 6 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Flutur Basescu Ponta premier, #Flutur USL guvernare, #Basescu Ponta premier , #PDL