Flutur: Guvernul USL inchide aeroportul Suceava, iar UE finanteaza modernizarea

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 08:33
2417 citiri
Flutur: Guvernul USL inchide aeroportul Suceava, iar UE finanteaza modernizarea
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca este un paradox faptul ca Executivul USL inchide aeroportul din Suceava in timp ce Uniunea Europeana finanteaza cu 40 de milioane de euro modernizarea sa.

Politicianul sustine ca prin anularea cursei Tarom dintre Suceava si Bucuresti se desconsidera Bucovina si turismul in zona calificand aceasta situatie drept "o palma data turismului in Bucovina", transmite B1 TV, citand Mediafax.

Flutur a anuntat ca ii va trimite premierului Victor Ponta o scrisoare deschisa pe aceasta tema.

"Este un paradox: pe de o parte, Uniunea Europeana finanteaza cu 40 de milioane de euro acest aeroport, care se adreseaza atat zonei de nord a Romaniei, cat si regiunii Cernauti si unor judete din Republica Moldova, iar pe de alta parte Guvernul USL il inchide. Dupa logica guvernului USL ar trebui inchisa Cetatea de Scaun, care se modernizeaza cu fonduri europene, sau manastirile Moldovita, Sucevita si Dragomirna, unde s-au alocat fonduri europene", a spus Flutur.

Flutur a spus ca premierul Victor Ponta a dat asigurari ca nu se vor suspenda cursele Tarom pe aeroportul sucevean, insa nu s-a tinut de cuvant.

Singura cursa Tarom de pe Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava va fi suspendata incepand cu finalul acestei luni. Cursa Bucuresti-Suceava nu va mai aparea in program pe toata durata sezonului rece. Tarom a luat aceasta decizie dupa ce, anul trecut, doar 40% dintre zboruri au putut ateriza la Suceava. Celelalte au fost anulate sau deviate din cauza conditiilor meteo.

Ultimul zbor Bucuresti-Suceava este programat pe 26 octombrie, iar ultima cursa Suceava-Bucuresti, pe 27 octombrie.

#Flutur PDL Suceava Aeroport, #Flutur paradox UE aeroport Suceava, #Flutur scrisoare deschisa Ponta aeroport , #PDL