Flutur: In "Alianta Socialista" PSD-PNL-PC, cota unica e scoasa la mezat

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 15:28
2816 citiri
Flutur: In "Alianta Socialista" PSD-PNL-PC, cota unica e scoasa la mezat

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, luni, la finalul sedintei BPN, ca "Alianta Socialista" anuntata cu surle si trambite de PSD, PNL si PC a inregistrat deja primul esec, la alegerile dintr-o comuna din Hunedoara, unde partidele din Opozitie s-au aliat chiar si cu PRM.

Este vorba despre localitatea Baru, unde candidatul PD-L, Daniel Raducanu, a castigat duminica alegerile pentru postul de primar, devansandu-l cu 138 de voturi pe candidatul PNL, Acxente Bolesc.

"Alegerile locale din Baru au fost un poligon de incercare pentru Alianta Socialista, care a apelat si la Partidul Romania Mare(...) S-au grupat, dar au pierdut, PD-L a castigat cu 54 %(...)Alegerile de ieri spun totul legat de soarta acestei Aliante Socialiste anuntate cu surle si trambite", a declarat Gheorghe Flutur.

In acelasi context, vicepresedintele democrat-liberal a comentat constructiile de pe scena politica a tarii si din punct de vedere al mentinerii cotei unice.

"PD-L a sustinut si sustine in continuare cota unica se uita cu atentie cum in Alianta Socialista e scoasa la mezat. Mai important in momentul de fata pentru PNL este asa-zisa 'ratiune' decat 'ideologia'(...)PNL se straduieste in fiecare zi sa arate ca nu mai e de dreapta", a mai declarat Gheorghe Flutur, aratandu-se mirat de "graba cu care se indreapta PNL spre stanga" si invitand in randurile PD-L pe toti liberalii, parlamentari sau nu, care doresc sa isi paraseasca formatiunea politica, deceptionati de noua orientare a propriului partid.

Codul Muncii si aplicarea rezultatelor referendumului din 2009, prioritati pentru PD-L

Pe de alta parte, vicepresedintele PD-L a anuntat ca pe ordinea de zi a sedintei BPN principalele subiecte au fost legile privind noul Cod al Muncii si reforma in sectorul dialogului social. Ministrul Muncii, Ioan Botis, a prezentat principiile pe care se va baza noul Cod al Muncii: flexibilitate, cresterea perioadei de proba de la 30 la 45 de zile, sau pentru functii de conducere de la 90 la 120 de zile, stabilirea unor obiective de performanta pentru angajati, cresterea duratei de preaviz, marirea perioadei contractelor pe perioada nedeterminata.

In opinia ministrului, noul Cod va fi mai flexibil si va tine cont de regulile economiei de piata, va incuraja investitorii straini si va elimina ambiguitatile actualului cod, elaborat in 2003, cu mult inainte ca Romania sa intre in Uniunea Europeana.

De asemenea, conducerea PD-L a discutat si despre intalnirea cu grupurile sale parlamentare, la inceputul sesiunii, in februarie, cand se vor dezbate prioritatile legislative si agenda guvernamentala.

"PD-L sustine punerea in aplicare a rezultatelor referendumului privind reforma Parlamentului, mai precis reducerea numarului de parlamentari si renuntarea la una din cele doua camere. E o prioritate pentru noi si o obligatie pentru intreaga clasa politica", a mai declarat vicepresedintele PD-L.

Citeste si:
Deputat UDMR, după întâlnirea între liderul AUR și primarul Clujului: ”Aș dori să-i atrag atenția domnului Boc că acel George Simion a calificat Holocaustul drept o temă minoră”
Deputat UDMR, după întâlnirea între liderul AUR și primarul Clujului: ”Aș dori să-i atrag atenția domnului Boc că acel George Simion a calificat Holocaustul drept o temă minoră”
Deputatul UDMR Csoma Botond l-a criticat pe primarul Clujului, Emil Boc, după ce s-a întâlnit cu liderul AUR, George Simion, și a declarat că a găsit cu acesta ”puncte comune.” Într-o...
Guvernul vrea să plafoneze prețul energiei prin ordonanță de urgență. Grindeanu: ”Trebuie să ne adresăm tuturor categoriilor”
Guvernul vrea să plafoneze prețul energiei prin ordonanță de urgență. Grindeanu: ”Trebuie să ne adresăm tuturor categoriilor”
Guvernul intenționează să dea o ordonanţă de urgenţă privind plafonarea preţurilor la energie pentru consumatorii casnici şi necasnici, anunță vicepremierul Sorin Grindeanu, vineri, 21...