Flutur, intrebat daca Boc e dispus sa plece: Sa ne retragem cand Romania trebuie condusa?

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 23:48
3487 citiri
Flutur, intrebat daca Boc e dispus sa plece: Sa ne retragem cand Romania trebuie condusa?

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a sustinut luni ca, in opinia sa, partidul sau nu ar trebui sa paraseasca guvernarea "exact cand Romania trebuie condusa".

"In aceste momente delicate eu cred ca noi trebuie sa incercam sa gestionam, fie ca este criza politica, fie ca este criza economica... slava Domnului, in partea economica incercam sa tinem echilibrul macro-economic. Politic, dorim si asteptam Opozitia la dialog. Pai ce facem acum? Ne retragem sau batem in retragere exact cand Romania trebuie condusa? Ca trebuie condusa mai bine, trebuie dialog. Eu cred ca noua ne ramane astazi sa epuizam toate caile de dialog. Sunt convins ca va fi aceasta intelepciune sa gasim solutii si sa mergem mai departe", a spus Flutur, la TVR Info.

Proteste in aproape toata Romania. Jandarmii controleaza tot

Prim-vicepresedintele PDL a argumentat ca in perioada urmatoare este asteptata delegatia FMI-CE-BM, iar puterea este obligata sa continue guvernarea.

"Daca ne uitam la vecini si ce se intampla in alte parti, trebuie sa fie o lectie extrem de serioasa sa nu ne trezim cu niste dobanzi uriase care chiar ne-ar arunca in colaps", a adaugat el.

Flutur a spus ca nu s-a discutat in PDL despre varianta ca Emil Boc sa renunte la conducerea Guvernului. "In perioada de furtuna, intr-o perioada grea, nu cred ca asta este solutia, solutia este sa epuizam armele democratiei, comunicarea, dialogul si intalnirile cu toate segmentele sociale", a sustinut democrat-liberalul.

Bucurestiul, dupa luptele de strada: Statii RATB distruse, banci si magazine vandalizate - Fotoreportaj Ziare.com

"De multe ori anul trecut auzeam Grecia, faliment, falimentul Greciei si noi parca aveam o frica de falimentul Greciei. Ce-a facut guvernarea aceasta a noastra? A luat masuri economice sa nu ajungem in faliment economic, cu niste costuri pentru populatie, recunoastem acest lucru. Ce-a urmat in Grecia? Au urmat proteste luni intregi, incendii in Atena. Unde au ajuns cu aceste atitudini de strada, grecii? Sa discutam pana la capat", a mai comentat Flutur.

"Cumva te doare sufletul cand altii din afara, organismele internationale recunosc si dau Romania, la anumite capitole, ca model si acum dam cu piciorul la tot ce am facut bun prin cateva energii din astea necontrolate. Pentru ce? Sa revenim la dialog, pentru binele populatiei", a adaugat el, precizand ca se refera la manifestarile huliganice din ultimele zile, iar nu la protestele pasnice.

Orice zi de proteste violente inseamna cel putin un investitor mare in minus pentru Romania

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a pledat luni pentru un dialog sustinut cu societatea civila pentru aplanarea nemultumirilor sociale si a comentat ca fiecare zi de protest violent in Romania duce la alungarea investitorilor.

A treia zi de proteste in Romania: Ce scrie presa internationala

In opinia lui Flutur, solutia pe care PDL ar trebui s-o aplice la criza sociala care se contureaza este "intensificarea dialogului". "Maine va fi o intalnire trilaterala patronate-sindicate-guvern", a anuntat el, in acest context.

"Orice zi de proteste in felul asta inseamna cel putin un investitor sau un investitor mare in minus pentru Romania. Noi trebuie sa gasim un spatiu de dialog", a mai spus Flutur, la TVR Info.

Proteste la Universitate: Bataie si "Jandarmii e cu noi" - Reportaj Ziare.com (foto-video)

"Amintiti-va imaginea Romaniei la mineriade (...) Aici eu cred ca trebuie sa tinem cumpatul si cei care manifesta sa manifeste in mod pasnic, civilizat si legal si noi, clasa politica, sa ne intoarcem sa dialogam mai mult. Cred ca si opozitia, care astazi se lipeste de aceste manifestatii, va trebui sa foloseasca alte intrumente de comunicare, mass-media si Parlamentul", a sustinut el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Romania, #Boc demisie proteste Romania, #lupte strada Romania , #PDL