Flutur: Majoritatile locale PSD-PDL nu vor fi "sablon national"

Marti, 10 Februarie 2009, ora 15:48
1435 citiri
Flutur: Majoritatile locale PSD-PDL nu vor fi "sablon national"

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marti, ca PD-L nu cere disperat refacerea majoritatilor din consiliile locale si judetene. Acestea vor fi refacute "acolo unde se poate", in asa fel incat Parteneriatul pentru Romania sa functioneze si la nivel local.

Flutur a declarat, in conferinta de presa la Suceava, ca, in urma discutiilor dintre reprezentantii PDL si PSD la Suceava, s-a stabilit refacerea majoritatilor din consiliile locale Falticeni si Radauti, informeaza NewsIn.

El a spus ca refacerea majoritatilor din consilii judetene si consilii locale se va face doar acolo unde este posibil, aratand ca dupa alegerile locale PSD si PDL au avut intelegeri cu alte formatiuni politice si ca aceasta problema nu trebuie sa fie tratata "ca un sablon", ci se discuta de la caz la caz.

"Sunt multi si de la PDL si de la PSD care au avut intelegeri cu alte formatiuni politice pentru majoritati la nivel local. Nu trebuie tratat ca un sablon la nivel national. Acolo unde se considera ca se poate, vom da drumul la asa ceva. Nu e o problema pe care o cerem disperati", a spus vicepresedintele PDL.

Majoritatile formate in Consiliile Judetene dupa alegerile locale au ramas aproape neschimbate dupa formarea noii coalitii, incercarile PDL de a-si convinge partenerii sa schimbe ceva lovindu-se de refuzul pesedistilor din teritoriu, care spun ca rup intelegerile actuale doar cu "ordin" de la partid.

Dupa alegerile locale, PDL a fost izolat de PSD si PNL in multe consiliile judetene. Chiar si in judetele unde a obtinut sefia consiliilor, PDL s-a vazut in imposibilitatea de a-si construi majoritati, fiind practic izolat prin intelegerile incheiate intre liberali si social-democrati. Prin aliantele politice intre social-democrati si liberali, multi lideri PNL au ajuns vicepresedinti ai consiliilor judetene sau viceprimari.

In luna ianuarie, democrat-liberalii au cerut pesedistilor renegocierea protocolului de functionare a coalitiei de guvernare, dorind sa oblige PSD sa rupa in plan local toate intelegerile cu PNL in Consiliile Judetene si sa faca o majoritate noua cu PDL, schimband si vicepresedintii de CJ.

Liderii PSD din teritoriu nu sunt insa de acord cu acest lucru, motivand ca aliantele formate la nivel local functioneaza foarte bine si ca vor isi vor incalca intelegerile de la locale doar cu "ordin" de la partid sau, in unele judete, plusand cu cereri privind cedarea anumitor institutii, conditii "de neacceptat" pentru pedelisti.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, sambata, la Slatina, ca protocolul dintre PSD si PDL nu prevede nimic cu privire la majoritatile politice constituite la nivel local, astfel ca filialele social-democrate au libertatea sa stabileasca cu ce partide colaboreaza pe plan local.

"Noi am decis la nivel central sa lasm libertate organizatiilor noastre de la nivelul judetelor sa decida cu privire la formarea majoritatilor, sa stabileasca singure cu ce partid asigura aceste majoritati.

Daca aici, la Olt, organizatia considera ca la nivel de Consiliu Judetean poate sa-si duca la indeplinire promisiunile facute cetatenilor alaturi de PNL, nu este nicio problema. Decizia cu privire la constituirea majoritatilor la nivel local apartine organizatiei", a sustinut Geoana intr-o conferinta de presa la Slatina.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#gheorghe flutur psd, #declaratii presa slatina, #prganizatii locale partide , #PDL