Flutur: Nu se poate sa-ti aduci aminte de Bucovina doar la 28 noiembrie

Duminica, 19 Mai 2013, ora 20:05
1693 citiri
Flutur: Nu se poate sa-ti aduci aminte de Bucovina doar la 28 noiembrie
Foto: epochtimes-romania.com

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a declarat, duminica, la Bucsoaia, la "Hora Bucovinei", eveniment anual care marcheaza urcatul oilor la munte, ca nu e normal sa-ti amintesti de Bucovina doar de 28 noiembrie, cand se anivereseaza unirea cu tara.

Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca "Hora Bucovinei", eveniment care se desfasoara anual in localitatea Bucsoaia din orasul Frasin, este "o bucurie si o carte de vizita pentru Bucovina", informeaza Mediafax.

"Ce se intampla astazi la Frasin este un argument in plus ca Bucovina trebuie sa fie una din regiunile de care Romania trebuie sa tina cont", a spus acesta.

"Nu putem vorbi doar de Banat, de Oltenia, de Muntenia si de Bucovina sa ne aducem aminte doar la 28 noiembrie, ca s-a unit cu tara, iar atunci cand e vorba de regionalizare sa nu tii cont. Bucovina exista si ii invit pe cei care traseaza astazi harti sa tina cont si de Bucovina", a spus Gheorghe Flutur.

"Hora Bucovinei": Urcatul oilor la munte, cu 10.000 de martori

Peste 10.000 de persoane au participat, duminica, la Bucsoaia, in orasul Frasin, la "Hora Bucovinei". Pe dealul unde, in 2009, s-a scris "Bucovina" cu oi a fost montat un steag tricolor.

#Gheorghe Flutur Bucovina regionalizare, #Gheorghe Flutur Hora Bucovinei, #Gheorghe Flutur Busoaia, #Flutur regionalizare , #PDL