Flutur (PDL): Ordonanta pe audiovizual, atentat la libertatea castigata in 1989

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 18:37
2907 citiri
Flutur (PDL): Ordonanta pe audiovizual, atentat la libertatea castigata in 1989

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a acuzat Guvernul pentru ordonanta de urgenta adoptata azi, prin care se modifica Legea audiovizualului, in special se reduc atributiile Consiliului National al Audiovizualului.

"Se inscrie in linia actiunilor din vara - ordonante pentru ciuntirea atributiilor Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului si asa mai departe", a spus Flutur pentru Ziare.com.

"Reglementarea ar fi trebuit facuta prin dezbatere publica, nu asa, sa ne trezim ca decide Guvernul ce se poate da la televizor in campanie electorala. E un atentat la libertatea castigata in 1989", a adaugat secretarul general al PDL.

El s-a aratat de parere ca Avocatul Poporului ar trebui sa atace aceasta ordonanta de urgenta.

Guvernul a modificat legislatia audiovizualului stabilind, printre altele, ca preturile oferite de intermediari, respectiv agentiile de publicitate, clientilor care doresc spatii publicitare sa fie confirmate in mod obligatoriu si in prealabil cu radiodifuzorii.

Guvernul modifica de urgenta legea audiovizualului. Vizati: CNA, cablistii si agentiile

Totodata, se modifica Legea audiovizualului in sensul ca introducerea in instanta judecatoreasca a contestatiei privind deciziile de sanctionare emise de CNA suspenda efectele acestor decizii.

Daca prima prevedere scoate practic de pe piata agentiile media, a doua permite ca orice poate fi difuzat de televiziuni, de la publicitate electorala la emisiuni cu caracter ofensator, fara ca CNA sa poata stopa asta, ci doar justitia, dar o decizie a acesteia poate sa se ia si dupa mai multi ani.

#ordonanta audiovizual CNA, #PDL ordonanta audiovizual CNA , #PDL