Flutur: PDL va depune motiune pe tema situatiei grave din industria laptelui

Duminica, 31 Martie 2013, ora 19:25
1508 citiri
Flutur: PDL va depune motiune pe tema situatiei grave din industria laptelui

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat, duminica, ca partidul va depune o motiune pe tema situatiei grave din industria laptelui, apreciind ca se impun masuri urgente de sprijinire a producatorilor afectati de scaderea vanzarilor si pentru recastigarea increderii consumatorului.

Flutur, fost ministru al Agriculturii, a mentionat ca in sedinta de luni a conducerii partidului urmeaza sa fie stabilite detaliile privind acest demers.

"Cauza principala a situatiei din industria laptelui este refuzul asumarii responsabilitatilor de catre USL. Daca pentru diverse posturi de conducere sau pentru controlul unor sectoare economice se duce o batalie dura in USL, de responsabilitatile pentru problemele grave fuge toata lumea", a spus Flutur.

El considera ca "incompetenta" USL loveste grav cetateanul "in calitatea lui de consumator de alimente".

Daniel Constantin, multumit de scandalul laptelui: Consumul a inceput sa creasca

Liderul PDL a acuzat Guvernul Ponta ca a adus industria laptelui in pragul falimentului prin "gestionarea timida si tarzie" a scandalului si prin tentativele de musamalizare a responsabilitatilor din sistemul sanitar-veterinar.

"Guvernul nu a facut niciun efort pentru a recastiga increderea consumatorului si nu a venit nici cu masuri de sprijinire a producatorilor loviti de scaderea vanzarilor", a mai declarat Flutur.

El considera ca USL nu e doar incapabila sa stimuleze dezvoltarea agriculturii, dar nu reuseste nici s-o sustina pe cea care deja exista.

#PDL motiune criza lapte, #PDL motiune industrie lapte, #criza lapte Romania , #PDL