Flutur s-a apucat sa pregateasca un eveniment care se va sarbatori in 2018

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 14:06
1198 citiri
Flutur s-a apucat sa pregateasca un eveniment care se va sarbatori in 2018

Desi nici nu s-a incheiat bine anul 2013, presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, s-a apucat deja de pregatit un eveniment ce va avea loc abia in anul 2018.

Este vorba despre "Centenarul Unirii Bucovinei cu Tara" si declararea anului 2018 drept "Anul Bucovinei", scrie Monitorul de Suceava. Totodata, Flutur sustine si inscrierea Bucovinei in randul capitalelor culturale.

Astfel, presedintele democrat-liberalilor suceveni considera ca sarbatorirea a 95 de ani de la Unirea Bucovinei cu Tara, pe data de 28 noiembrie, este un prilej numai bun pentru inceperea pregatirii aniversarii cu numarul 100 a evenimentului.

"Trebuie sa depunem toate eforturile pentru ca, la finalizarea procesului de regionalizare, Bucovina sa fie una dintre viitoarele regiuni ale Romaniei. Si pentru aceasta trebuie sa existe mai mult curaj in promovarea Bucovinei, pentru ca in ultimul timp prea s-a vorbit in soapta despre aceasta regiune a tarii", a spus Flutur, adaugans ca trebuie facute demersuri pentru promovarea verticalitatii, a tolerantei si a traditiilor.

Joi, pe 28 noiembrie 2013, se implinesc 95 de ani de la unirea Bucovinei cu tara. La 28 noiembrie 1918, aceasta regiune se alipea din nou pamantului stramosesc, dupa aproape un secol si jumatate de stapanire habsburgica.

#Gheorghe Flutur Bucovina 2018, #Gheorghe Flutur centenar unire Bucovina tara , #PDL