Flutur: USL are sub 49%

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 07:56
4413 citiri
Flutur: USL are sub 49%

Prim-vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, spune ca USL are mai putin de 49% in sondajele de opinie privind intentia la vot si ca din aceasta cauza liderii sai au venit cu ideea suspendarii presedintelui Traian Basescu.

"Au mai putin de 49%. Au judete in care au probleme foarte puternice. Sunt decuplati de realitate. Uitati-va ce face Opozitia - promite celor care n-au luat Bac-ul ca intra la facultate si ca, dintr-o data, va mari pensiile si salariile, dar nu stim de unde. Nu spun sursele", a declarat Flutur pentru Ziare.com.

In opinia sa, discutia despre suspendarea din functie a lui Traian Basescu e doar o ocazie pentru liderii USL "sa se vada la televizor".

"USL, daca nu-i iese suspendarea din interior a lui Geoana, incearca suspendari in alta parte. Mi se pare o actiune gratuita, imatura si lipsita de realitate.

Momentul il cauta demult. Scaderea in sondaje la sub 50% ii face sa caute noi subiecte. Din punctul meu de vedere, presedintele n-a facut decat sa spuna adevarul despre resurse, situatie care se intampla in toata Europa. Opozitia cauta orice prilej de a se vedea la televizor si de a gasi teme pe agenda publica, uitand ca Europa trece printr-o criza grava economica si ca, daca ei ar fi la butoane, n-ar rezista nici doua luni cu demagogia pe care o propovaduiesc. Au intrat in trepidatii", considera presedintele Consiliului Judetean Suceava.

PSD promite functii

Gheorghe Flutur a mai declarat ca incercarea lui Victor Ponta de a-l exclude din partid pe Mircea Geoana e un "exercitiu de maturitate" pentru presedintele PSD, dar ca exista o criza in partid.

"Acolo este o problema, o criza in PSD. Pe o parte, Victor Ponta incearca un exercitiu de forta ca sa arate examenul meu de maturitate in partid. Pe de alta parte, vedem fata adevarata a acestui partid si cat de nesincera e alianta cu PNL. Promit functiile in stanga si in dreapta. Incearca sa joace asa pana in ultimul moment, sa joace PSD acest rol de vioara intai. Una promit PNL si lui Crin Antonescu si alta se intampla.

Functia asta era scoasa la mezat, era promisa si lui Crin Antonescu. E o criza puternica in PSD si migratiile care s-au intamplat arata aceasta criza. Sunt convins ca asta se va internaliza si in USL", a considera Flutur.

USL vrea suspendarea

Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, anunta ca pregatesc o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, in urma declaratiilor acestuia privind neindexarea pensiilor.

Astfel, cei trei au cerut juristilor USL sa pregateasca pentru luni un raport care va evalua posibilitatea de a demara procedurile de suspendare a sefului statului.

"Am solicitat juristilor din partidele noastre sa pregateasca pentru luni, la sedinta saptamanala a USL, un raport fundamentat cu privire la aceste actiuni grave pe care le consideram ca incalcand prevederile Constitutiei Romaniei", se arata intr-un comunicat semnat de cei trei lideri de partid.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Flutur USL sondaje, #Flutur USL suspendare Basescu , #PDL