Flutur: USL introduce dictatura minoritatii

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 18:22
1433 citiri
Flutur: USL introduce dictatura minoritatii
Foto: Arhiva

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, crede ca USL "introduce dictatura minoritatii" vrand sa-si impuna propria Constitutie cu doar 1,5 milioane de voturi prin reducerea pragului de participare si de validare.

Potrivit Mediafax, liderul PDL sustine ca, dupa ce "a atacat statul de drept, vara trecuta, USL ataca acum democratia".

Flutur mai sustine ca USL vrea sa-si impuna propria Constitutie cu doar 1,5 milioane de voturi, prin reducerea pragului de participare la 30 la suta fata de 50 la suta cat este in prezent si prin reducerea pragului de validare de la 50 la suta, la 25 la suta.

"Concret, Constitutia valabila pentru 21 de milioane de romani, dintre care aproximativ 18 milioane de oameni cu drept de vot, ar fi validata de doar 1,5 milioane de cetateni. Practic, USL desfiinteaza democratia participativa, valabila astazi in Romania si introduce dictatura minoritatii", sustine secretarul general al PDL.

El considera ca, la capitolul referendum, USL este deja "repetent" pentru ca refuza sa introduca in proiectul de revizuire a Constitutiei rezultatul referendumului din noiembrie 2009 cu privire la reducerea numarului de parlamentari la 300 si Parlament unicameral.

#Flutur modificare prag participare referendum, #PDL modificare Constitutie , #PDL