Flutur: USL pune in practica regiunile lui Cozmanca, trasate artificial cu creionul bont

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 21:22
2274 citiri
Flutur: USL pune in practica regiunile lui Cozmanca, trasate artificial cu creionul bont

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, considera ca USL nu tine cont de populatie in ceea ce priveste procesul de regionalizare si ca pune in practica "regiunile lui Octav Cozmanca", "trasate artificial cu creionul bont", ignorand regiuni istorice precum Bucovina.

Flutur sustine, intr-un comunicat de presa, ca tema regionalizarii apare tot mai frecvent in declaratiile liderilor USL, dar din pacate totul se rezuma in aparitii la televizor si simpozioane.

El atrage atentia USL ca nu asa se face regionalizarea, ci stand de vorba cu cei vizati si se intreaba la ce este buna regionalizarea daca nu pentru a veni in sprijinul populatiei.

"Nu vad la USL nicio preocupare ca prin regionalizare sau reorganizare administrativa populatia sa poata beneficia de servicii mai bune si mai ieftine, de exemplu. Atunci se pune intrebarea: 'De ce si pentru cine vrea USL regionalizare?' Cum nu din grija pentru populatie vrea USL sa faca regiuni, nu e de mirare ca nu se consulta cu cei care, in mod normal, ar trebui sa fie beneficiarii regionalizarii", a spus Flutur.

El subliniaza ca USL trebuie sa inteleaga ca regiunile trebuie sa isi stabileasca strategiile de dezvoltare si ca nu Bucurestiul stie ce e mai bine pentru Darmanesti.

"Eu si PDL credem ca e gresita impartirea in opt regiuni, iar in ceea ce priveste Moldova, nu ar trebui sa fie doar o regiune. Nu pot fi ignorate argumente de ordin istoric sau cultural. Atunci si Suceava si Iasiul ar avea un cuvant de spus", afirma secretarul general al PDL.

El a anuntat ca dupa Paste va organiza dezbateri cu cetatenii din judetul Suceava pentru a-si spune punctul de vedere despre regionalizare si reorganizare administrativa intrucat sucevenii trebuie sa spuna cum vad si ce vor de la regionalizare, iar la aceste intalniri vor fi invitati din mediul universitar, de afaceri, mass-media, dar si reprezentantii societatii civile.

"Nu e corect ce face USL. Cu toate ca despre regiunile istorice, inclusiv despre Bucovina, se preda in scoli. USL pune in practica regiunile lui Cozmanca (fost ministru al Administratiei in Guvernul Nastase - n.r.), trasate artificial cu creionul bont. USL face asta ignorand populatia", a precizat Gheorghe Flutur.

El a mai spus ca daca USL continua sa ignore populatia, de aici i se va trage prabusirea.

"USL sa nu uite ca in Polonia regionalizare a insemnat caderea a trei guverne", a mai aratat liderul PDL.

Flutur a mai spus ca PDL nu doreste o regionalizare care sa concentreze investitiile intr-un singur oras si in restul regiunii sa fie poli de saracie.

"Iata de ce nu putem fi de acord cu ce vrea sa faca USL", a mai spus Flutur.

O pozitie asemanatoare a avut, joi, liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, care a anuntat ca doreste stabilirea prin lege ca 28 noiembrie sa fie Ziua Bucovinei, care sa fie regiune distincta in urma procesului de regionalizare.

"Noi, bucovinenii, meritam o zi a noastra pentru ca Bucovina e o regiune istorica, si nu una trasata cu pixul la un moment dat, de gen est-vest, stanga-dreapta", spunea deputatul liberal.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#Flutur regionalizare, #Flutur declaratii Cozmanca, #Flutur regiuni USL , #PDL