Partida Rromilor va sustine PDL in cinci judete

Vineri, 23 Martie 2012, ora 16:24
1983 citiri
Partida Rromilor va sustine PDL in cinci judete
Foto: Arhiva

Reprezentantii PDL din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt si Bacau au convenit vineri, la Suceava, la o intalnire cu reprezentantii Partidei Rromilor Pro Europa, condusa de deputatul Nicolae Paun, sa incheie acorduri judetene pentru sustinerea PDL in alegerile locale si parlamentare.

La aceasta intalnire, desfasurata la Palatul Administrativ din Suceava, au participat prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, lider al PDL Suceava, deputatul Valerian Vreme, reprezentant al PDL Bacau, Gabriel Surdu din partea PDL Iasi, senatorul Daniel Humelnicu din partea PDL Botosani si deputatul Marius Rogin din partea PDL Neamt, reprezentanti ai Partidei Rromilor Pro Europa din cele cinci judete, precum si presedintele acestei formatiuni, deputatul Nicolae Paun, si secretarul general al Partidei Rromilor, Catalin Manea.

Prim-vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat dupa intalnire ca au fost puse bazele unui acord politic de colaborare pentru dezvoltare comunitara si sustinere in alegerile locale si parlamentare din acest an.

Prin acest acord, reprezentantii Partidei Rromilor din cele cinci judete vor sprijini in alegerile locale si parlamentare candidatii PDL, urmand ca acestia sa sustina prioritatile pentru comunitatea rromilor in vederea dezvoltarii locale si regionale.

Deputatul Nicolae Paun a declarat ca este nevoie de un acord de colaborare cu PDL cel putin in aceste cinci judete.

El a transmis delegatiilor prezente ca dupa discutiile de vineri reprezentantii PDL si ai Partidei Rromilor din cele cinci judete se vor intalni, incepand de sambata, pentru a stabili prioritatile acordului politic de colaborare si sustinere a PDL si idei si concepte si formele de colaborare pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

"Pana in 31 martie trebuie sa ajungem la un acord de colaborare si sustinere a PDL in sensul in care PDL va acorda sprijin in vederea dezvoltarii comunitare si regionale", a precizat Paun.

Potrivit presedintelui Partidei Rromilor, comunitatile de rromi au nevoie de sprijin din partea autoritatilor locale pentru dezvoltare.

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur spera ca astfel de acorduri se vor incheia la nivel national intre PDL si Partida Rromilor.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#alianta PDL Partida Romilor, #aliante PDL alegeri 2012 , #PDL