PD-L isi modifica statutul: Membrii trimisi in judecata, suspendati automat

Luni, 28 Februarie 2011, ora 15:19
1915 citiri
PD-L isi modifica statutul: Membrii trimisi in judecata, suspendati automat

Biroul Permanent National al PD-L a decis in sedinta de luni ca statutul formatiunii va fi modificat astfel incat membrii de partid care doresc sa se autosuspende sa o poata face, iar cei care sunt trimisi in judecata sa fie automat suspendati pe diverse perioade de timp.

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a precizat ca, in urma dezbaterilor din forul de conducere al partidului, s-a decis sa se dea posibilitatea oricarui membru sa se autosuspende, daca el doreste sa faca "acest gest de onoare".

De asemenea, la reuniunea CNC de sambata va fi clarificata in statut "problema suspendarii din calitatea de membru PD-L pe diferite termene in cadrul trimiterii in judecata pentru fapte savarsite cu intentie", a mai precizat Flutur, explicand ca in acest ultim caz intervine suspendarea de drept, automata.

Pe de alta parte, conducerea PD-L a decis luni, cum era de asteptat, sustinerea asumarii de catre Guvern a raspunderii pe legea de modificare a Codului Muncii.

De asemenea, in Biroul Permanent National a fost dezbatuta pregatirea Consiliului National de Conducere al PD-L, care va avea loc sambata la Palatul Parlamentului, incepand cu ora 11.00.

Cu acest prilej, s-a discutat o propunere privind derogarea la candidaturile care vor fi depuse la alegerile din 14 mai pentru conditii de vechime in partid.

Vicepresedintele PD-L a precizat ca aceste derogari vor fi date de catre Colegiul Director, cu intentia de a "deschide competitia pentru functiile de conducere la varf. Flutur a precizat ca aceste derogari nu se dau in premiera, ele au fost valabile si la alegerile parlamentare sau pentru Parlamentul European.

Liderul de grup al deputatilor PD-L, Mircea Toader, a precizat, la randul sau, ca exista precedent pentru derogarile de la vechimea ceruta pentru accederea la functii in partid apreciind ca o competitie pentru sefia PDL nu trebuie grevata de asemenea cerinte.

"Din punctul meu de vedere, nu trebuie oprit nimeni. Pe de alta parte, nici nu poate veni unul de pe strada sa fie presedintele partidului, dar o competitie nu trebuie sa fie blocata printr-un criteriu foarte tehnic", a spus Mircea Toader.

Pe de alta arte, democrat-liberalul nu a exclus posibilitatea ca membrii Consiliului National de Coordonare sa pastreze un prag mai redus de vechime cerut pentru functia de presedinte al PD-L, in loca sa-l elimine complet. "Exista si o varianta mai redusa, sa existe un plafon cam de un an de zile. Va fi o propunere si CNC-ul va stabili. (...) Noi am mai avut astfel de derogari pentru functiile de parlamentari. Dupa statut trebuia sa aiba un sau doi ani de vechime si datorita conditiilor aparute in urma proiectului de lege cu votul uninominal, am dat aceasta derogare chiar si pentru unii europarlamentari", a spus Toader, citat de Newsin.

De asemenea,in sedinta BPN de luni s-a mai discutat despre necesitatea obtinerii de catre candidatii la functiile de conducere a unui aviz de principiu din partea comisiei de integritate, statut si litigii a PD-L.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre situația politică din România: ”În 13 ani am avut 13 guverne fără să le menţionez pe cele interimare”
Kelemen Hunor, despre situația politică din România: ”În 13 ani am avut 13 guverne fără să le menţionez pe cele interimare”
Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), a declarat vineri, în deschiderea celui de-al XV-lea Congres al formaţiunii, că ţara are nevoie de o guvernare stabilă...
PNL a depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman la citirea moțiunii de cenzură
PNL a depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman la citirea moțiunii de cenzură
Deputatul PNL Cristian Băcanu a depus vineri, 17 septembrie, o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR Antonio Andrușceac și Ciprian-Titi Stoica, care în urmă cu o...
Sursa: Ziare.com
Comentarii