PD-L si-a stabilit temele pentru sesiunea extraordinara a Parlamentului (Video)

Luni, 26 Iulie 2010, ora 14:47
920 citiri
PD-L si-a stabilit temele pentru sesiunea extraordinara a Parlamentului (Video)
Foto: Antena3

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca democrat-liberalii sustin organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului incepand din 16 august, printre temele avute in vedere fiind rezolvarea problemelor semnalate in Raportul CE pe Justitie.

El a adaugat ca sesiunea extraordinara ar putea dura 2-3 zile, decizia urmand sa fie luata de Birourile permanente reunite ale celor doua Camere.

Flutur a mai spus, in cadrul unei conferinte de presa, ca parlamentarii PD-L vor pregati un punct de vedere privind mica reforma in Justitie, scurtarea termenelor si reducerea cheltuielilor intr-un proces, dar si introducerea procedurii privind recunoasterea vinovatiei, masuri anuntate saptamana trecuta de premierul Emil Boc.

De asemenea, PD-L a decis sa sprijine modificarea rapida a Legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, ca urmare a deciziei recente a CCR cu privire la neconstitutionalitatea ei.

"Punctul de vedere al PD-L este sa tinem seama de prevederile vechi din lege, asa cum au functionat pana acum. Parlamentarii PD-L si-au depus declaratii de avere si de interese ca si pana acum, dar trebuie sa tinem seama si de prevederile CCR si sa se aplice corecturile necesare", a mai spus vicepresedintele PD-L.

In plus, democrat-liberalii vor propune ca in aceeasi sesiune extraordinara sa se discute si legea parteneriatului public privat, care a fost intoarsa la Parlament saptamana trecuta de presedintele Romaniei.

"Avem nevoie de o astfel de lege pentru a da un balon de oxigen administratiei locale", a punctat Flutur.

Pe de alta parte, conducerea PD-L a stabilit masurile de pregatire pentru alegerile locale din 2012, o intalnire cu toti presedintii de Consilii Judetene si primarii de municipii ai PD-L urmand sa aiba loc in prima decada a lunii septembrie.

Intalnirea va fi organizata impreuna cu secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, si in cadrul ei se va stabili calendarul si strategia pentru alegerile din 2012.

Intrebat de jurnalisti daca la sedinta de luni a conducerii partidului s-a discutat si despre majorarea TVA cu un procent sau despre scaderea cotei unice, Gheorghe Flutur a explicat ca s-a format in cadrul coalitiei de guvernamant o comisie de specialisti privind stabilirea unor masuri de relansare economica si ca in cadrul acesteia se fac diverse simulari, se discuta diverse variante, dar acestea vor fi anuntate la momentul potrivit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gheorghe Flutur sesiune extraordinara, #masuri economice PDL, #PDL alegeri locale 2012 , #PDL