PD-L vede crestere economica de 1,5% in 2011 si spera sa nu mai taie din cheltuieli

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 14:54
534 citiri
PD-L vede crestere economica de 1,5% in 2011 si spera sa nu mai taie din cheltuieli

Secretarul general adjunct al PD-L, Gheorghe Flutur, a anuntat vineri, dupa sedinta Biroului Politic Permanent al partidului, ca legea bugetului de stat este construita pe estimarea unei cresteri economice "prudente" de 1,5%.

Acesta a adaugat ca se spera ca in 2011 nu vor mai fi masuri de austeritate.

"Legea bugetului de stat pe 2011 a intrat in linie dreapta, Guvernul intentioneaza maine sa trimita la Parlament legea bugetului de stat. La momentul acesta, mai sunt discutii cu grupurile parlamentare, insa obiectivul este ca maine (n.r. marti) sa fie tinuta o sedinta de Guvern pentru aprobarea legii. Este o urgenta pentru ca suntem in a doua decada a lunii decembrie", a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur a adaugat ca legea bugetului gandita de PD-L este construita in jurul unui buget "credibil".

"In primul rand este un buget credibil care sa fie realizabil, bazat pe o crestere economica prudenta 1,5%, este un buget de dezvoltare a Romaniei. Avem nevoie de un buget de dezvoltare, sunt prevazuti bani pentru cofinantarea proiectelor europene, care sunt prioritari pentru ca vrem sa acceleram procesul de absorbtie a fondurilor europene. Guvernul are o prioritate de asemenea sa aduca mai multi bani pentru investitii", a adaugat Flutur.

Secretarul general adjunct al PD-L a adaugat ca se are in vedere o stabilizare a cursului euro in Romania si ca se spera ca anul viitor sa nu mai fie nevoie de taieri de cheltuieli.

"Asa cum am gandit acest buget, se are in vedere ca in 2011 sa nu mai fie nevoie de ajustari si sa nu mai fie nevoie de luat masuri nepopulare care sa duca la o ajustare. Speram ca masurile de ajustare sa fie incheiate aici in 2010", a precizat Gheorghe Flutur.

PD-L a decis in sedinta de luni ca marti, 7 decembrie, sa fie dat votul final pe Legea pensiilor, urmand ca pe 14 decembrie sa aiba loc si asumarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii unice.

Flutur a adaugat ca proiectul de lege pentru Educatie propus de Opozitie, pe care l-a numit "nereformator" si "grabit" va fi trimis inapoi la Comisia de Invatamant, intrucat nu s-a respectat regulamentul Senatului. "A fost acea graba de a scoate la ambitie un proiect in paralel", a explicat Gheorghe Flutur.

In ceea ce priveste indemnizatia pentru mame, al carui cuantum trebuia decis in sedinta de luni dimineata a Coalitiei, Gheorghe Flutur a precizat ca nu s-a luat nicio decizie in acest sens.

"In prezent sunt mai multe variante in discutie. Sunt convins ca se va gasi cea mai buna, mai rezonabila si sustenabila varianta. In prezent se poarta discutii cu partenerii de Coaltie: UNMR, independenti si UNPR", a adaugat Flutur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#PDL legea bugetului, #PDL crestere economica, #PDL reduceri cheltuieli , #PDL