Care este traseul ideal al autostrazii A7 prin judetul Suceava. Cele trei puncte "obligatorii" discutate de proiectanti. "Le-am cerut sa se grabeasca"

Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 16:41
12295 citiri
Care este traseul ideal al autostrazii A7 prin judetul Suceava. Cele trei puncte "obligatorii" discutate de proiectanti. "Le-am cerut sa se grabeasca"
Imagine de pe centura municipiului Bacau, sectiune din autostrada A7

Varianta optima a autostrazii A7 trece prin apropierea municipiului Falticeni, prin estul municipiului Suceava cu nod de descarcare in zona cartierului Burdujeni si pe Valea Siretului pana la Vama Siret, a declarat vineri, 22 ianuarie, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a avut o intalnire cu reprezentanti ai CNAIR, firmele implicate in realizarea proiectelor si primarii localitatilor care vor fi strabatute de autostrada Siret - Suceava - Dolhasca - Bucuresti.

Potrivit lui Flutur, majoritatea celor prezenti au considerat ca autostrada ar trebui sa treaca prin trei puncte obligatorii, respectiv Dolhasca, municipiul Suceava si Siret. El a spus, totodata, ca traseul ar trebui sa fie cat mai aproape de municipiul Suceava si de aeroportul din orasul resedinta de judet.

"Pozitia mea a fost ca as socoti ca e bine de luat in calcul varianta care vine de la Dolhasca aproape de municipiul Falticeni si apoi vine spre municipiul Suceava prin est si traverseaza DN 29 prin zona Salcea. De ce am opinat pentru aceasta varianta? Pentru ca am rezolva si centura ocolitoare a municipiului Falticeni pe de o parte, iar pe de alta parte vorbim de o zona populata, sunt cateva zeci de mii de locuitori si s-ar scurta distanta pana la viitoarea autostrada de la Falticeni si din imprejurimile municipiului Falticeni. (...)

Proiectantii au prezentat variante cu nod undeva in zona Burdujeni, deasupra drumului national care leaga Suceava de Botosani, un nod de descarcare atat pentru Aeroport, cat si pentru municipiul Suceava si apoi sunt cateva variante prin estul judetului Suceava, pe Valea Siretului, spre orasul Siret", a spus Flutur.

Presedintele CJ Suceava a subliniat ca este foarte important sa fie implicate toate structurile, dar in primul rand primarii, pentru ca se va tine seama de poduri peste rauri, peste Suceava si Siret, peste afluenti, peste Somuz, dar si de linii de inalta si medie tensiune, retele de gaze naturale, intersectii cu drumuri nationale, cu zone cu arii protejate, cu paduri sau rezervatii ce protejeaza diferite specii vegetale sau animale.

"Toate acestea trebuie luate in calcul si trebuie sa se tina seama de costuri. (...) Am cerut proiectantilor sa se grabeasca si sa ne prezinte o varianta finala. M-am bucurat ca cei de la Directia de Cultura au cerut sa se intre cat mai repede la treaba pentru sapatura, pentru a face posibile descarcari arheologice si am vazut ca institutiile deconcentrate sunt determinate sa puna umarul", a spus Flutur.

In decembrie 2020 a fost data in folosinta prima sectiune din A7 (Ploiesti - Siret), respectiv cei 16 kilometri ai centurii municipiului Bacau.

Catalin Drula, despre Autostrada Iasi - Tg Mures: "La cate tampenii au fost facute pe acest proiect, nu vreau sa ma hazardez"

FOTO/VIDEO Retrospectiva marilor proiecte de infrastructura din 2020: metroul din Drumul Taberei, trenul pana la aeroportul Otopeni si 60 de kilometri noi de autostrada

Stadiul celor mai importante santiere de autostrazi din Ardeal. "Pana la sfarsitul anului, vom circula pe Ungheni-Targu Mures"

Quarterly Report - Editia 4

Cum fentează șoferii din Grecia punctele de taxare de pe autostradă. Metoda extrem de riscantă care poate provoca accidente VIDEO
Cum fentează șoferii din Grecia punctele de taxare de pe autostradă. Metoda extrem de riscantă care poate provoca accidente VIDEO
Mulți șoferi din Grecia refuzând să plătească la punctele de taxare de pe autostradă. Aceștia se regăsesc în mișcarea „Nu plătesc” care militează pentru eludarea plății și a...
De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
Subiectul „alegerile europarlamentare” pare că a ajuns o temă „secretă”. Prea puțin se aduce în spațiul public această temă, mai ales din partea celor mai vizibili politicieni, deci...
#autostrada, #a7, #varianta, #suceava, #Falticeni, #nord, #traseu a7 suceava , #stiri Gheorghe Flutur