Flutur: Daca ne facem bocitoarele tranzitiei nu o sa rezolvam nimic

Joi, 29 Iulie 2010, ora 23:40
1107 citiri
Flutur: Daca ne facem bocitoarele tranzitiei nu o sa rezolvam nimic
Foto: Arhiva

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava, este de parere ca Romania trebuie sa se zbata mai mult pentru a-si valorifica potentialul turistic si sa incetam sa ne mai plangem ca niste "bocitoare de tranzitie".

"Avem cu totii de facut mai multe eforturi. Daca doar ne plangem ca doar nu am primit bani, sa stiti ca nici noi nu suntem foarte fericiti. Mi-as fi dorit o autostrada a nordului care sa lege Constanta de Bucovina.

S-au facut pensiuni turistice pe fonduri europene, pe SAPARD. Manastirile le-a facut Stefan cel mare, Marea Neagra este facuta de Dumnezeu, noi trebuie sa facem infrastructura. O sa facem tot ce e cu putinta ca sa ajungem la Voronet. Daca doar o sa ne plangem si o sa ne facem bocitoarele tranzitiei nu o sa rezolvam nimic", a declarat Flutur, joi, la Realitatea Tv.

In ceea ce priveste noul brand de tara, lansat joi de Elena Udrea la Shanghai si extrem de controversat in tara, Gheorghe Flutur sustine ca "este o initiativa laudabila, dusa la finalitate".

"Stiu ca s-a folosit oprtunitatea unor proiecte europene pentru acest brand. Trebuie sa vedem avantajele, Romania trebuie promovata si in interior si in afara. Pentru manastirile din Bucuovina, China si Japonia sunt tari foarte interesate si numarul de turisti a inceput sa creasca", a precizat presedintele CJ Suceava.

Desi nu neaga ca Romania are un avantaj turistic in ceea ce priveste litoralul, Flutur crede ca tara noastra ar trebui sa promoveze mai bine "unicitatea".

"Noi respectam si litoralul, este un loc superb, insa trebuie sa vedem unicitatea originalitatea. Sa vedem cu ce facem vazuta Romania prin unicitate si traditia. Manastirile Unesco, cele 13 parcuri naturale....Faptul ca Romania pune in valoare si litoralul si muntele e bine ca diversifici formele de turism. Sunt complementare", a conchis el.

Citește și:
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Mai mulți vicepreședinți din PSD au transmis că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2023, deși liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, a înclinat...