Flutur: Gestul presedintelui de a vorbi cu fermierii a fost unul firesc

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 14:23
1015 citiri
Flutur: Gestul presedintelui de a vorbi cu fermierii a fost unul firesc

Gestul facut de presedinte de a vorbi cu agricultorii care au protestat miercuri fata de neacordarea la timp a subventiilor a fost unul firesc, in stilul lui Traian Basescu, a declarat, joi, pentru TV Ziare.com, seful de campanie al lui Basescu, Gheorghe Flutur.

"Traian Basescu nu doar acum a iesit langa oameni, si-a asumat intotdeauna aceste lucruri, pentru ca sunt probleme, e o perioada grea de criza, si asta nu este doar in Romania, toate tarile au probleme. Dialogul si a nu fugi de raspundere este un atribut si o calitate mare a lui Traian Basescu. A fost un gest firesc, in nota caracteristica pe care o stim a presedintelui", sustine Flutur.

Solutia pentru ca fermierii sa poata traversa criza economica este asocierea, a declarat joi, pentru TV Ziare.com, fostul ministrul al Agriculturii, Gheorghe Flutur.

"Pasul urmator pentru fermieri este asocierea ca sa reziste pe piata", a declarat, pentru TV Ziare.com, Gheorghe Flutur, adaugand ca prim-ministrul si Guvernul au gasit solutii pentru plata primei transe a subventiilor pentru agricultori, si au discutat si cu CEC-ul pentru a gasi fonduri suplimentare.

Fostul ministru al Agriculturii sustine ca la capitolul subventii, in 2003-2004 nu s-a negociat foarte bine cu Comisia Europeana la capitolul subventii, care puteau fi mai mari, insa adauga ca, progresiv, subventiile vor creste si se vor apropia de nivelul celor primite de fermierii din tarile europene. Initial, fermierii romani primeau doar 25% din suma primita de fermierii europeni, sustine Flutur, insa aceasta suma va creste.

#Gheorghe Flutur Ziare, #Ziarecom, #TV Ziarecom, #Flutur subventii fermieri, #proteste fermieri , #stiri Gheorghe Flutur